evo, ravno se vrnil iz Sardinije.
Šla sva z Mobyjem na nočni trajekt (23.30 iz livorna. Priporočam, da si v Livornu cca 1-2 uri prej, da se postaviš čimprej v vrsto, da si čimprej na ladji in si rezerviraš plac na tleh... Ker kasneje je gužva. Vzami dekno/spalko in to je to. Spiš na tleh ali če imaš srečo na usnjeni klopci okoli ladje.
Na ladji Moby AKI (ki je ena večjih v floti) nimaš kaj skrbet.. placa dost... Moby Tommy je manjša in dost nagužvana...
Pomoje se ne splača vzet sedežev, ker jih je takih in drugačnih v izobilju po celi ladji... Itak pa jih lahko dokupiš tudi na ladji
Sardinija.. lani sem bil na Korziki in moram rečt, da me je bolj prepričala...
Sardinija je bolj suha in ne toliko gorata, kar pa ne pomeni, da ni zanimivih cest/razgledov/narave ipd...
Plaže so definitivno boljše, kot na Korziki. Praktično vsepovsod naletiš na peščeno ali mivkasto plažo s kristalno vodo. Le barva peska in gramatura se menja od plaže do plaže.
Načeloma so meni bile bolj všeč plaže na severo-zahodu in severu Sardinije. Čista zmaga zame je bila plaža IS ARUTTAS blizu Oristana. Spaggia Pelosa je kul / must see, vendar malo preveč nagužvana v tem času.
Praktično vse od Porto Torres do Castelsardo je ena dolga peščena plaža s kampi in resorti.. vendar malo manj fancy kot kasneje proti Costi Smeraldi.
Zanimive plaže so okoli Santa teresa di gallura. - zaobljene ogromne skale ob peščenih plažah.. nice.
Da ne pozabim še vzhodno stran; Cala Gonone in njene težko dostopne plaže so tudi nekaj posebnega.
Nekaj dni pa je zagotovo treba preživeti v Algheru (priporočam kamp Calik). Staro mesto, okoli pa nekaj dobrih točk za izlete..
Ogleda vredno je tudi mesto Orgosolo in širša okolica..
Toliko zaenkrat.. Več vprašaj..
LP,
B.