Sapphire Vapor-x graficna, kako ugasniti LED ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se morda komu sanja kako ugasniti modro LED na Radeonu 5770 Vapor-X ? Tisto sranje sveti skozi stranico ohisja (skozi luknje za hlajenje) in seveda nima nobene uporabne funkcije. Pol popoldneva ze googlam, pa nisem nasel nobene razlage, proizvajalec (Sapphiretech) tudi nima tega omenjenega v FAQ, skatle pa (zaenkrat se) nisem odpiral - raje prej vprasam ce morda kdo ze pozna resitev
smile-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Črn alko flumaster ali košček izolir traku? :D

Prevec kmecka resitev
tongue-1.gif

On bo raje Guglal se jutri cel dan ter iskal profi softwersko resitev in sele potem bo ubogal tvoj nasvet
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tezava je v odpiranju skatle ... meni ni problem LEDice odlotati stran (ce se le da priti do nje), upal pa sem, da je kaksen nacin za upravljanje od zunaj - tako kot denimo za ventilator.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Evo, danes sem vendarle imel priloznost tole "popraviti". Cez sem nalimal en koscek kartona, ki blokira cca. 75% svetlobe. Upam, da bo dovolj, da ne bo se naprej svetlo kot da bi namerno s kaksno lucko svetili ponoci ...

Ob isti priloznosti sem se zabrisal ven lep nov LCjev napajalnik s 14 cm ventilatorjem, ker drek nenormalno tuli, kljub temu, da je prakticno neobremenjen (= sploh nima kontrole obratov ventilatorja, vecjega pa vrti ocitno dalec prehitro). Namesto njega je sel noter 4 leta star 350W, ki je bistveno tisji. Silent Giant my ass ... mogoce Noisy Giant.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
350W ? Ma to je za pisarniške zadeve komaj dosti. Če ti bo računalnik zmrzoval/resetiral med 3D igrami, pomisli na napajalec spet.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
350W ? Ma to je za pisarniške zadeve komaj dosti. Če ti bo računalnik zmrzoval/resetiral med 3D igrami, pomisli na napajalec spet.

350W še mojega 4 jedrnika bp poganja...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mislim, da ne bo nic tako tragicnega; ce je prej delalo s tem napajalnikom z bolj pozresno graficno, bo najbrz tudi zdaj z manj pozresno. LC je sel noter, ker naj bi bil tisji ... a je dalec od tega, razlike mora biti vsaj 10 dB (podobno kot med AMDjevim stock coolerjem za CPU in kaksnim kvalitetnim aftermarket coolerjem).

Kolikor uspem najti, naj bi omenjena graficna pokurila maksimalno 120W, torej ostane se 200+W za 65W TDP procesor, plato z RAMom, diske in opticno enoto. Racunam, da je vrsna poraba celega sistema brez monitorja in USB periferije, ki ima napajanje iz powered huba, pod 250W, vsekakor pa dalec pod 350W.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.749
113
EU
Radirko, ti si itak štromar. Ventilatorju bi zalotal en predupor, in bi napajalnik delal tiho.
Jaz imam LC jev tri leta star s takšnim ventilatorjem. Zaenkrat dela tiho.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Problem je demontiranje tega hudica, dokler je v garanciji (no, je cisto nov, torej se polna garancija). Nalepka je na dveh koncih.

Stari dela lepo tiho, novi pa je sel anzaj skatlo. Lekcija zame za v bodoce: ne kupovat dreka od firme LC, ne glede na to s cim se hvalijo v opisu ("silent" ...).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, se pravi da ni samo moja kaprica
smile-1.gif
Bom videl kaj bodo povedali pri proizvajalcu (razen tega, da so ze rekli da naj ga posljem k njim, ker ne more biti 14 cm ventilator glasnejsi od 12 cm ... seveda je lahko, ce so cepci navili turbino do konca in nimajo nobene kontrole obratov, ceprav se v opisu hvalijo z njo).

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
To jst že skoz trobim. LC in podobn sranje pet p.zde ni vredn. Ampak več ali manj folk špara glih na napajalnikih.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, proizvajalec je ugotovil, da je omenjeni napajalnik iz proizvodne serije, v katero je vgrajen neprimeren ventilator in je zato napajalnik hrupen kljub 14 cm ventilatorju (ta stalno dela na polnih obratih, namesto da bi delal pri majhni obremenitvi pri nizkih obratih). Napako pravijo, da bodo odpravili. Bomo videli, porocam dalje, ko bo kaj novega.