Sanacija rje pod garancijo

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Pozdravljeni,

na avtu v garanciji mi bodo popravili rjo, ki je nastala na prtljažnih vratih. Vse lepo in prav do tukaj, a majhne pikice iz katere se že vidi rja, nočejo popraviti pod garancijo, saj naj bi šlo za poškodbo. V garancijski knjigi nikjer ni izrecno omenjeno, da zaradi poškodbe kamenčkov oz. karkoli naj bi že povzročilo to rjo, garancija ne krije popravila. Sploh pa se mi neumno zdi, ker bojo prtljažnik tako ali tako sneli, pa ne morejo popravit še tiste pikice.

Sem jih že masiral, pa se nikakor ne dajo. Rabim kakšen konstruktiven odgovor, da jih prepričam. Kakšno je vaše mnenje?

Hvala in LP.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Če je kamenček okrušil lak/barvo, potem nevem zakaj bi to krila garancija? Če je pa rja nastala izpod barve , pa krije.

Verjetno si pa tečen za popizdit in ti nočejo it na roke...

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Čudno mi je, kako je sploh lahko na tisto mesto priletel kamenček, sicer pa tudi oni niso mogli 100% zatrditi od česa je, le to znajo povedat, da gre za poškodbo.

Pomoje je bolj problem moja mirnost in humanost, ker opažam, da žolčni bolniki danes dosežejo čisto vse in razmišljam, da bom šel še jaz na to karto, če ne bo šlo drugače. Če znam sploh..

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Moraš vedeti da v garancijske oddelke dajo ljudi, ki so največje riti in egoisti, ravno zato da lahko ljudem zavračajo garancije. Zato tudi take firme nikoli ne bodo tako uspešne kot kak Amazon ma primer.

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Nevem zakaj je tako, ker kolikor mi je znano pooblaščeni serivis služijo denar tudi z garancijskimi popravili. Razen, če proizvajalec tako pritiska na njih in morajo zavrniti čimveč?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
Nevem zakaj je tako, ker kolikor mi je znano pooblaščeni serivis služijo denar tudi z garancijskimi popravili. Razen, če proizvajalec tako pritiska na njih in morajo zavrniti čimveč?

Servis zasluzi na garanciji? Aja?

Servis ne zasluzi NIČ na garanciji, običajno še delo mehanika ne krije tovarna, plača le NABAVNO ceno elementa ki je za zamenjati. Torej če je fuč turbina, plača tovarna turbino, čas zamenjave naj pa trgovec/serviser plača.

Mogoče da se dobi 1%,ampak to je pa to.

Glede tvojga primera kej več težko rečem ker govorimo na splošno,ampak povej malo več kater avto, kje je poskodba, kaksna slika itd...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Moja izkušnja, šlo je za golfa IV sdi.
Avto je bil star 9let in nekaj mesecev ko je bilo opaženo da je na sprednjem levem blatniku na tem robu nad kolesom nastalo nekaj.
In sicer kot en večji mehurček, tam dva cm, in dva manjša. Se je pa videlo da to ni poškodba ampak od znotraj navzven.
Seveda sem šel na pooblaščeni servis pokazat, tam so poslikali kot na kakem sejmu novih...hehe...in poslali v lj.
Čez teden so me poklicali da je odobreno popravilo, bila je menjava komplet blatnika. Kljub temu da je bil avto uvožen to ni bil problem. Dobil sem tudi nadomestni avto.
cool-1.gif

Lp.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probaj še na drugem servisu.

Tut jst tega ne razumem kako je enim nekaj težko naredit za dobro ime podjetja. Da bi se stranke vračale. Da bi stranke rekle, glej tam so mi dober zrihtal, pejt tam...
Ko pa folk pol po forumih jamra, se pa znajo pol privatniki registrirat in se iz dreka vlečt oz. se potem še bolj not rinejo!!

Zdej je blo po tv, ko so bile cene v katalogu nižje, kot potem, ko je blo treba plačat... Napako so priznal in se zgovarjal, da so poslovalnice obvestil pravočasno... Za jebenih 150€ (1500€ je bila skupna cena), so se rajš šli vlečt po tv in drkat z ne vem kom vse. In odgovor direkotrja, da če bi plačal iz svojga žepa, bi bila to poslovna škoda, katere pa ne smejo delat.
bonk.gif

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Danes pridem na servis prevzet avto in še enkrat omenim to pikico in so mi s tistim kitom popravili. Nanesli so mi le lak brez barve, saj naj bi z barvo čudno zgledalo. No v resnici sedaj brez barve zgleda dosti slabše kot prej, saj je lak nanešen tudi v okolici poškodbe na plehu in se vidi že od daleč. Res nevem kaj so mislili s tem, da bo z barvo čudno zgledalo..

Nazadnje urejeno: