Samsung SyncMaster 710N

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Živjo.

Kolegica ima omenjeni monitor in mislim da ima resne težave z njim (do sedaj ji je normalno delal, ampak ne vem na kateri resoluciji, je pa blond, tko da je zavestno tudi nebi spreminjala). Sedaj je kar nehal delat (skoraj). No pa gremo k simptomom.
- računalnik imam priklopljen na navaden CRT monitor, resolucija 1280x1024, stvar dela
- njen monitor pred preklopom VGA signala normalno kaže Check Signal Cable (pač kabel še ni vštekan)
- preklopim kabel, monitor pravi not optimum mode, recomended mode 1280x1024, 60 Hz (pa saj imaš to resolucijo, kaj ti ne potegne)
- preklopim nazaj na CRT, stvar zopet normalno dela, grem v dodatne nastavitve in imamo grafično kartico VIA/S 3G UniChrome Pro IGP, katera je lepo nastavljena na 1280x1024, 32 bit, 60Hz
- spremenim resolucijo na najnižjo, to je 800x600, preklopim zopet na LCD in stvar še vedno ne dela, zopet čaka optimum mode
- izklopim monitor iz napajanja
- priklopim napajanje, monitor dela, resolucija kakor je bila nastavljena 800x600
- gremo na njegov optimum mode, 1280x1024, zopet se sesuje

Torej vse kar ugotovim, da dela le občasno na 800x600, pa še to ko spremeniš nazaj na to resolucijo, moraš monitor izklopiti iz napajanja in nazaj priklopiti. Je šel rakom žvižgat in naj blondinka kupi novega?

LpT

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Nekaj podobnega je pri meni že pred časom jamral 204Ts monitor, kao da nima prave osvežitve se pravi 60Hz.Imam pa nvidia grafično. Ko sem pogledal v nastavitve je res imel še eno opcijo sam ta je bila pa celo 59Hz za njega še slabša. Zamenjal sem druge gonilnike in je delal in še dela normalno naprej.Se pravi samo ena verzija gonilnikov mu ni šla ostalo naprej je pa sedaj vredu, tako da probaj zamenjati gonilnike morda ti uspe s tem.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Sem dal gor sedaj najnovejše driverje, nič novega. Poskusil še na dveh laptopih ga priklopit in tudi tam dela samo na 800x600 resoluciji. Očitno ne želi več delat s polno paro.