Nekaj mesecev imam S8, v vmesnem obodbju pa sem cca 1 mesec uporabljal tudi Huawei P10 (ker je šel s8 na servis - odpovedala matična). Dejstvo je, da je S8 izredno dobro in lepo narejen, tudi touchwiz je od s3 konkretno napredoval in ima kar nekaj lepih rešitev oz lahko bi rekel da je lep vmesnik. Ni pa tako funkcionalen in še vedno je pol bugov. Tovrstnih bugov na P10 nisem opazil in z lahkoto rečem da je proti S8, P10 zagotovo izredno hiter če ne kar hitrejši. Definitivno je meni velik minus ta senzor vtisa ki na S8 deluje res katastrofalno, na P10, ga pa ni enako hitrega (preizkupeno, na iphone 8 plus ni tako hiter pri odklepu kot p10
). Kamera je pri p10 počansejša - ima delay, ki je malce moteč...vseeno, pa so meni osebno fotke z p10 mnogo bolj pri srcu. Leica pač oblada barve, Samsung pa tukaj močno pretirava. Mi je pa zaslon na p10 malce premali.
Skratka da ne bom kar nekaj trosil, če te kajkonkretnega zanima vprašaj. KAr se pa tiče izbire med S8 in hate 10 pro...jaz definitivno vzamem huawei-ja. Ker me je tako presenetil z suverenim delovanjem, vrhunsko kamero...skratka res zo zelo zelo zreli postali. Je mogoče S8 vizualno vseeno malce bolj privlačen, zato ker je mate 10 konkretno večji..ampak vseeno, zaslon je fantastičen (nisem ga uporabljal doma, z njim igral kakšnih 10 minut), v roki bo telefon bolj neroden kot s8...pa vseeno, če te razlika v velikosti ne moti potem definitivno Mate:
https://www.phonearena.com/phones/size/Huawei-Mate-10-Pro,Samsung-Galaxy-S8/phones/10662,10311
Aja pa ne pozabit, da je konec marca predstavitev P20, jaz osebno bi definitivno počakal. Ker po renderjih bo zadeva izredno huda. Huawei pa tudi hitro k nam na trgo ko je enkrat predstavlen. Skratka malce nehvlaežno obdobje za menavo aparata