Šampon za visokotlačni čistilec

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
V Mečkatorju sem kupil štrajfiks s priloženim šamponirnim lončkom, ki ga namestiš na "pištolo". Navodila so seveda
uf-1.gif
, v vseh jezikih... kar se šampona tiče je razbrati, da se lahko uporablja le šampon prilagojen za tovrstne naprave.

Zdej pa vprašanje - kakšen je ta šampon, katerega priporočate, kje ga kupiti? Kar sem gledal na vseh piše, da ga je potrebno z gobo nanesti na avto in potem sprat. Nikjer pa ni omenjen štrajfiks.
confused-1.gif

Aja, trenutno imajo akcijo - mašina je znižana iz 170€ na 90€, če kdo rabi. Več info tule.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Daj malo poročaj kako se tale Elektromaschinen obnese. Trenutno imam večjega Kärcherja na paro, ki je bullet-proof, a mi zaseda preveč prostora v garaži, pa bi šel na nekaj manjšega.

LP,

Milan

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ja, Elektro Maschinen. Za enkrat sem samo pošprical za test, če stvar dela. Ob prvi priliki poročam še o testu v živo in primerjavo s starim Lavorjem, ki je crknil.

Edino una akcija traja samo do 10.6. in kot sem gledal cene pri nas in v Avstriji je tale ponudba res zelo ugodna. Zaenkrat lahko rečem le, da je navijalni boben brezveze. Visokotlačno cev moraš namreš odklopit in jo potem naviješ v boben - v bistvu je namenjen samo shranjevanju. Je bistveno laže pustit priklopljeno, jo navit okrog tega bobna in pištolo zataknit za mašino. Pa tudi tisto vsakokratno privijanje in odvijanje verjetno ne deluje najbolj blagodejno?

Z šampon bi rabil eno potrditev nekoga, ki to prakticira. Sej mejbi preveč kompliciram ampak na vseh šamponih eksplicitno piše "za ročno pranje", pa še navodila zahtevajo kompatibilno brozgo.

Aja, kul v primerjavi s starim je, da ima auto start-stop. Stisneš ročko - se vklopi motor, spustiš ročko - se izklopi. Garancije ima (samo) eno leto. Kärcher enako (hobi program), Black & Decker ima 2 leti (imaš na mimovrste). Zadeva je tudi precej lahka, jo b.p. dvigneš na polico in precej ugodna za shranjevat, ker je le visoka in lepo sede v kot. Cev je dolga 5m, pištola sestavljiva iz 2 delov, zraven dobiš klasičen nastavek z regulacijo curka (razpršen-ozek) in nastavek s šamponirko. Priključek za vodo je klasičen vrtni, samo priklopiš cev (za razliko od starega, kjer je bilo najprej treba dokupit priključek). Navodila omenjajo še zunanji vodni filter (vmesni člen med mašino in cevjo), ki ga lahko dokupiš čeprav je že znotraj priključka na mašini vdelan mali filter.

Več info pa tukaj

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
jaz sem nabavil enega (zelo majhnega, ena x firma) za 50€ pa sem kar nalil notri šampon.
drugače pa se mi zdijo visokotlačni čistilci za drobiž premalo močni
tongue-1.gif

ta za 50€ je malo boljši od cevi za zalivat vrt
grin1.gif

z karcherjem za npr. 2k€ je precej lažje delati in spirati šampon z avta ali pa spiranje kolotekov.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Vse kaj je pod 1000 EUR je isto kot nic.Neuporabno.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Stvar okusa. Jest imam na vrtu vodo iz izvira za bajto, s precej majhnim pretokom / pritiskom. Z običajno cevjo za zalivat res ne bi dosegel nič, ampak tele igrače dajo svetlobna leta razlike, ker je poraba očitno tako majhna. Dokler nisem videl mašine v akciji sploh nisem verjel, da bo na tej pipi karkoli delalo
smile-1.gif

Še zmeraj pa ne vem kaj in kako s šamponom? Kaj uporabljaš ti v tvoji mašini za jurja?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.131
113
1. Jaz v svojega zlijem navaden šampon, tudi na tistega z dodatkom voska ni občutljiv.

2. V vsakem primeru, tisti šampon meni nič kaj ne pomaga, raje zrihtam posebej lavor in gobo.

Sem pa imel 5l "kerherjevga" za štrajfikse, po tistem sem pa dolil navadnega in ni nobene razlike. Imam nizkocenovni Lavorjev štrajfiks. Je že amortiziran, kljukce same...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
in zakaj nebi smel uporabljati šampona iz npr. petrola?

kaj imaš pa za pokvariti?
tako kot nekateri kupujejo avtokozmetiko na pooblaščenem avtoservisu
crazy1.gif

ali pa je Sonax polirna pasta najboljša za njih
bonk.gif

pokliči k uvozniku pa jih vprašaj, če že ne veš če lahko uporabljaš katerikoli šampon.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Vprašam ker ne vem kako je zadeva sestavljena "pod kožo". Tlak 100bar, majhne dize in gost koncentriran šampon s kakšnimi delci mi ravno ne gre skupaj.

Sej verjetno ima pištola na šamponirki večji premer luknjic in precej manjši tlak, ampak rajši vprašam kot da kaj pokvarim.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaz uporabljam na kerherju sonax šampon za redčit. V 10 letih ni nič šlo po gobe

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Enako vprašanje glede šampona imam tudi jaz, samo ga nisem še uspel napisat do sedaj ...
smile-1.gif

Jaz imam ta večjega Lavor-ja, motor 2,8kW, pritisk 160bar in v navodilih glede šampona piše to, kar je v priponki spodaj ...

Rezervar za šampon je vgrajen zadaj za aparatom, če kaj dam v rezervar začne vlečt ven, šele ko na "pištoli" zmanjšam na najmanjši pritisk, če ne zmanjšam, potem teče ven samo voda ...

Probal sem z navadnim šamponom za avto, pa je delalo OK ... samo mogoče pa kaj škoduje mašini, če vleče šampon preko pumpe? (Pri tistih ko imajo nastavek za šampon na koncu pištole, je pomojem vseeno kaj daš tam noter)

V trgovini pa nisem še zasledil šampon za strojno pranje ... no v bistvu ga nisem niti tako vneto iskal ... kje jih prodajajo?

LP
678272-navodila.jpg

Priponke

• 678272-navodila.jpg
    678272-navodila.jpg
    95,5 KB · Ogledi: 902

Anansi

Zelenc'
18. maj 2009
9
0
1
Lani maja so imeli podobna akcijo, takrat smo doma nabavili zelo podoben če ne celo isti Wap, delal je ok za svoj denar ampak je pa bla fora v tem da je po 3 mesecih crknil. Moj predlog: Wap s plastičnim batom
ne-ne-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Anansi pravi:
Moj predlog: Wap s plastičnim batom
ne-ne-1.gif

Na zgornjem linku piše: "Aksijalna črpalka opremljena s tremi kovinskimi bati in glavo iz lahke litine".
confused-1.gif

Kaj se je zgodilo potem - menjava, popravilo, vračilo kupnine? Je bil pa lansko leto res isti model v akciji.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Da si sposodim temo

Kakšen čistilec je dober ??

Na trgu jih je malo morje, nimam pa pojma kaj bi kupil. Recimo kvaliteten z kvalitetno črpalko. Nekje 400 500€ ali kaj podobnega. Če je za manj in še boljši se ne bom sekiral
wink-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.131
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Sej verjetno ima pištola na šamponirki večji premer luknjic in precej manjši tlak, ampak rajši vprašam kot da kaj pokvarim.

Ko jaz vklopim "šamponirko" ni pod nobenim tlakom, samo spenjeno teče ven s takšnim pretokom, kakršen je na pipi.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma sej tist šamponirni lonček se da na koncu pištole oz. tiste plastične štange, če mislimo tega za 90€ in nima bit kej aparatu.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Pri enem od EM, malo večjem in starejšem, v navodilih piše, da je šampon potrebno redčiti, koncentracija šampona naj bi bila 20-40% po spominu. Uporabljam ga na ta način in do sedaj ni bilo težav, edino pod visokim tlakom ga ne vleče iz posode, je potrebno zmanjšati pritisk na pištoli. Baje je to normalno, čeprav mene to precej moti.