Samostoječa kad

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Živjo.

V kopalnici želim imeti samostoječo kad. Brskal sem že po katalogih in spletu pa me zanima še vaše mnenje in izkušnje pri tem. Všeč mi je bolj moderen stil in ne kakšna stara kad s pozlačenimi pipami.

Ali ima kdo doma? Kaj priporočate in na kaj je potrebno biti pozoren.

Hvala.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
A se boš vsakdan kopal?
A imaš še kje kak tuš postavljen?
Ker če se boš vsak dan v tej kadi tuširal, jo boš po enem mesecu
ven vrgel. Če sei že ne boš prej vratu zlomil na moktih ploščicah.

20. okt 2008
327
25
28
467716-post_slo.gif

Stvar definitivno zgleda fancy, samo praktičnost je pa tudi po moje močno vprašljiva.
Če imaš pa dovolj veliko kopalnico in denarnico za en tuš + na sredi eno takšno banjo pol pa kr veselo po nakupih

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Citat:

V kadi bi se pa kopal cca. enkrat tedensko, pač ko bo pasal mal ravajanja
smile-1.gif
Jaz imam sicer zelo majhno kopalnico, ampak sem na željo boljše
polovice noter banjo stisnil. Prej je samo tuš kabino imela.
In v pol leta se je ene petkrat kopala. Nehvaležnica
grin1.gif

Pa če boš že banjo not dajal, naj bo čim nižja.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Kako 10 cm predolga?
Pri taki banji moraš imeti okol in okol vsaj en meter lufta, da jo boš lahko glancal (in preklinjal).
Najbolj praktično je banjo postavit v kot in obzidat z enimi pisanimi ploščicami,
da se ne vidi čisto vsak flek od kamna.

PS: vse te samostoječe banje so za hiše, kjer imaš eno kopalnico za razakzovat gostom,
drugo pa za dnevno uporabo.

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
Hočem jo dat malo ob steno. Tam imam pa širine 170cm in je nočem drugače obračat.

Imam pa predvideno to kopalnico (lastno (WC, tuš, kad)), kopalnico za goste (v sobi za goste (WC, tuš)), dodaten tuš v sobi s savno ter dnevni WC.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Torej bo z dveh ali celo treh strani ograjena s steno????
Kako boš pa vogale naredil (s okrogli)?
In kako boš z zadnje strani čistil?

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
Ne bom. Sem mislil, da bo dovolj prostora, pa sem po današnjem razgovoru v trgovini s kopalnicami spremenil načrte.:(

Bo kar vgradna z višjim naslonjalom ter malo drugačno obliko. *ebi ga, je uporabnost pred estetiko.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Pametno, drugače sem imel še nekaj protiargumentov:
-a ima ta banja sploh varnostni preliv (tista luknjica pri vrhu, če pozabiš odprto vodo)
-kako ima narejen odtok? Te bi keramičar v PM poslal, ko bi videl to banjo.
-kaj pa dovod vode? A pipe kar v zraku stojijo, al kako? Na vseh slikah je prikazana samo z ene strani.

tiamalio

Zelenc'
21. nov 2009
1
0
1
Ojla vsem tukaj. Moj komentar na te banjice, ki stojijo same so , da definitivno naj bo okoli prostor, da se to da čedit, zraven tega pa je potrebno imeti tudi tuš, saj smo se ljudje odvadili namakt , kot v starih časih v banji. Čas ne dopušča, hihihi. Se pa te banje dajo dobit tudi pri nas in povsod niso tako drage, sam treba je brskat. Te dni potepanja sem sama naletela na zanimiv salon v Mariboru , ki se je približal v modernem slogu vsemu kar nudijo. pri njih lahko najdeš še kaj bolj ugodnega. To je hiša Kamna in Keramike , ter sanitarne opreme GRADOM d.o.o., Maribor - Limbuš in imajo kr zanimive proizvajalce. Mi smo si tam nardili cel izris vsega in imajo osebje, ki res pomaga in se maksimalno potrudi v vsem , da ti omogočijo dobavo iskanih želja. sploh kadar gre za banje, wcje , umivalnike...rabiš mal nekoga , da ti svetuje. Upam , da sem bila komu v pomoč.
njihova spletna stran : http://www.gradom.si/0/145/maloprodaja

Lep pozdrav

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Pozdravljeni, malo obujam temo.
Iščem samostoječo kad velikost cca 200 x 80, in, da je 15 cm od tal (namenjena invalidom tako da mora pod njo priti dvigalo za invalide zato 15cm višina). V mislih sem imel nekaj takega na "nogicah" : http://www.dominstil.si/imgs/c...palna_kad10.jpg .
Kje bi se dalo to dobiti za zmerno ceno (lahko tudi kje v Italiji ali Avstriji)?