Samopostrežna avtopralnica KR

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
..je nova, pri Mercatorju na Primskovem.

Žal sem pa jaz bolj s kmetov, navodil za uporabo pa lih ni, pa morm mal povprašat:

- program pranje z mikroprahom...ok kul, tudi peni se malo lajk šampon, a ne opere v nulo. Stekla recimo niso dobro očiščena...ne znam ali bo treba s krtačo res?

- izpiranje, izpiranje brez brisanja ali voskanje...huh...v kakem zaporedju? najprej izpiranje pa potem voskanje?

Avto enostavno ni čist. Očitno se brez mehanskega drgnenja umazanije pač ne da oprati dobro.

Je pa pralnica od Tehnotrenda pa relativno cheap, žetoni po 1€..

Že bil kdo in kako je pral?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kaj niso skoraj vse podobne?

1. Najprej namočiš in hkrati opereš blato in podobno umazanijo
2. Vzameš krtačo skozi katero teče šampon in drgneš
3. Izpiranje
4. Vosek

Sicer je pa vse odvisno od tizga, ki pere. Sam porabim 4€ in si vzamem čas. Še pred umivanjem našpricam feltne s čistilom.
Lahko tudi za 2€ ampak to takrat, ko avto ni preveč svinjski, recimo poleti, ko je zgolj prah.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja to mi zveni kot dobro zaporedje
zmaga.gif

Koliko pa se nanese voska? Ga je treba kaj odstraniti s stekel ali ni treba?

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Tudi jaz ne vidim nobenega razloga da bi ga odstranjeval. Meni brisalci še lepše brišejo oz. večinoma ne rabijo, ker voda sama lepo odteka. Drugače pa brez "drgnjenja" ne bo šlo v nobenem primeru vse dol pa če si bog. Sem uprabil 1x tole pralnico in se mi zdi super. Če bi blo pa še spiranje z destilirano vodo bi blo pa sploh majka, ne rabiš brisat sploh. Pa kak kompresor za spihat nebi bil slab ampak to je pa že finesa.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pri nas na Vrhniki imamo to možnost z destilirano vodo t.i. super izpiranje. Če je ali ni, to pa ne vem.
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Našel navodila

Za popolno nego priporočamo redno uporabo spodnjih štirih programov pranja:

Program 2 : Pranje z visokotlačnim curkom vroče mehke vode z mikroprahom, in šamponom
Program 4 : Izpiranje z navadno trdo vodo, ki najbolje in najhitreje izpere umazanijo in ostanke šampona iz površine avtomobila
Program 5 : Nanos zaščitnega voska s hladno mehko vodo. Vosek ima sledeče naloge:
- Zaščiti površino vozila
- Vozilo se hitreje posuši
- Vozilo se lepo blešči
- Umazanija se manj prime na površno vozila, naslednjič avto lažje in hitreje operemo
Program 6 : Končno izpiranje z osmozno vodo, ki ne vsebuje mineralov in soli, zato ni madežev od vodnih kapljic. Ni potrebno brisanje vozila! Če avto kljub emu brišemo, bo njegov lesk manjši.

Torej še izpiranje po voskanju
confused-1.gif

Dodatna programa pranja sta dva:

Program 1 : Nanos tekočine za platišča (močnejša in malo bolj agresivna), ki pomaga bolje oprati predvsem aluminijasta platišča. Te tekočine ne smemo nanašati na ostale dele vozila. Ta program uporabimo le, če želimo.
Program 3 : Pranje s krtačo z vročo mehko vodo in šamponom, ki ga uporabimo po potrebi

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Lahko potrdim, da je pranje v teh samopostrežnih pralnicah res vrhunsko. Sploh nisem vedel, da obstajajo tudi pri nas. Do sedaj sem jih uporabljal na Hrvaškem, po vožnjah po Velebitu. Po izpiranju z osmozno vodo res ne rabiš brisat, vozilo pa se sveti, kot da je namazano z MaxiBrillom. Ko sem se v Novem mestu pogovarjal z lastnikom velike avtopralnice pravi, da se to ne splača.
13.gif
Če slučajno kdo ve, da se na Dolenjskem nahaja takšna avtopralnica, bi bil zelo hvaležen za ta podatek.

Najduuuu
cheer.gif

Šentjernej pri vulkanizerstvu Kovačič, če bo še koga zanimalo. 1€ za dve minuti kirhanja.

Nazadnje urejeno: