V naslednjem letu ali dveh se nameravam lotiti samogradnje avtomobila iz kita. Me pa čedalje bolj skrbi kako zadevo potem spraviti na cesto. Po tujini opažam da so pravila zelo jasna in se da dobiti nasvete tudi na internetu. Za naš kokošistan pa se zdi, da pravila sicer so zapisana v nekih pravilnikih, ki pa so razdrobljeni na cca milijon uradnih listov in uredb ministrstev. Cel pregled pa ni zbran nikjer in potem si na milost in nemilost odvisen od "strokovnjakov" na lpp, ki tudi sami nimajo pregleda nad situacijo.
Tako da me zanima, če je na tem forumu kdo, ki se mu kaj sanja o tej zadevi.
Predvsem me zanima, kako je t okoljskimi standardi za motor. A mora biti pri novogradnji motor evro4 (5,6, al karkoli bo že takrat aktualno) ali zadostuje, da motor izpolnjuje tiste standarde, za katere je bil zgrajen. Po Evropi je to namreč zelo različno, za Slovenijo pa tega podatka nisem našel nikjer.
Vsak nasvet je dobrodošel.
Tako da me zanima, če je na tem forumu kdo, ki se mu kaj sanja o tej zadevi.
Predvsem me zanima, kako je t okoljskimi standardi za motor. A mora biti pri novogradnji motor evro4 (5,6, al karkoli bo že takrat aktualno) ali zadostuje, da motor izpolnjuje tiste standarde, za katere je bil zgrajen. Po Evropi je to namreč zelo različno, za Slovenijo pa tega podatka nisem našel nikjer.
Vsak nasvet je dobrodošel.