Epilog zgodbe;
avgusta kupljene salomonke za 140€ (gtx, goretext...)
do zime oz pozne jeseni se skoraj niso nosle, ker je bilo v njih prevroče in tudi ni bilo potrebe po taki obutvi...
konec januarja pa obe strgani na enakih mestih in razpokano usnje
v interpsportu takoj pošljejo državnemu sodnemu izvedencu, ki je edini v slo. (mi že takoj smrdi, da tako velika firma nima svojga zaposlenga za take stvari. Kar se na koncu izkaže za logično potezo, ker se ne moreš nikamor več pritožit)
Od ZPS dobim namig;
Citat:
...težko bo uveljaviti reklamacijo, ker je v SLO samo 1 sodni izvedenec - zelo naklonjen trgovcem. Žal raje povemo realno ...
Torej en lep smrad po korupciji
Pa tako lepo so mi "prodali", da imajo 1leto garancije
Da sem res ostal zvezanih rok sem našel tudi na googlu:
Citat:
Ker je bilo preko zapriseženega sodnega izvedenca nedvoumno dokazano, da do napake na blagu ni prišlo zaradi nekvalitetnega materiala, tržni inšpektor nima podlage za uvedbo inšpekcijskega postopka zoper trgovca. Če se z mnenjem sodnega izvedenca in zavrnitvijo reklamacije ne strinjate, lahko zoper trgovca vložite tožbo na pristojno sodišče, kjer lahko uveljavljate svoje pravice
http://www.ti.gov.si/si/vprasanja_in_odgovori/pogosta_vprasanja/vsa_vprasanja/vprasanje_00147/
S tožbo se mi pa zaenkrat ne da ukvarjat. Se bom pa na veliko izogibal njihovih trgovin in salomonu. Oz. v intersport bom še šel, vendar samo preizkusit modele in številke, naročeval pa iz tujine. Ko hoče bit človek dober in pri nas kupi, potem pa tko prst v rit
Že 2x poslal email na "salomon slovenija" ki je omenjen par postov višje. Po telefonu nikakor ne morem pridet v stik z gospo, ki ima prek obutev. Ta pa, ki se mi oglasi, pa pravi da nič ne morejo, če je sodni izvedenec zavrnil. Morajo pa vse poslat v avstrijo, ker oni gor odločajo...
Intersport se mi je opravičil s 40% popusta na bilo kater izdelek