Salomon uvoznik

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na spletni strani ne najdem nobenih kontaktnih podatkov. Najraje bi email. Pa še od kakega avstrijskega oz kdo je glavni za alpeadria oz balkan?
Imam eno reklamacijo za rešit. Pa se že neki komplicira v trgovini
10.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Kolikor vem trgovci sami uvazajo, ni nekega generalnega zastopnika. Vsaj tako so mi rekli TLE, da pac oni jemljejo direktno od Salomona. Tako, da bos verjetno moral resevat s trgovcem.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
To sem se enkrat tam s trgovko pogovarjal, kje oni to dobijo, ker sem isto kot ti iskal nekega generalnega za Salomon. Pa je rekla da to oni direkt dobijo...mogoce da sem po tem vprasal ce iz Francije, pa je rekla da ja, ceprav mislim da temu ni tako, je bolj kaksna IT posredi. Pac rekla-kazala... Ona je hvalila svojo stacuno, kolk so v redu itd. ter tudi omenila, da znajo bit s Hervisi in Intersporti tezava kar se tice garancij itd. To je pa vse kar ti lahko povem, zal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vrjetno obstaja "oseba", ki skrbi zato, da so uporabniki njihovih izdelkov zadovoljni, širijo dober glas in še kdaj kaj kupijo od njih?? Ali pač zaupajo to vsaki trgovini posebej?

Kako je s tujim sodnim izvedencom? Ga morem sam plačat, kak je postopek?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Očitno boš šel na sodišče, svetujem odvetnika.

Inšpektorju si že predal zadevo?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
vztrajaj v trgovini, saj nimajo kaj, se je glihkar reklamiralo ene speedcross-ke ki so bile strgane, se je sicer opazilo v enem dnevu in pol seveda ni bilo več številke v isti barvi ... ampak se je rešlo
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Epilog zgodbe;

avgusta kupljene salomonke za 140€ (gtx, goretext...)

do zime oz pozne jeseni se skoraj niso nosle, ker je bilo v njih prevroče in tudi ni bilo potrebe po taki obutvi...

konec januarja pa obe strgani na enakih mestih in razpokano usnje
shocked-1.gif

v interpsportu takoj pošljejo državnemu sodnemu izvedencu, ki je edini v slo. (mi že takoj smrdi, da tako velika firma nima svojga zaposlenga za take stvari. Kar se na koncu izkaže za logično potezo, ker se ne moreš nikamor več pritožit)
Od ZPS dobim namig;
Citat:
...težko bo uveljaviti reklamacijo, ker je v SLO samo 1 sodni izvedenec - zelo naklonjen trgovcem. Žal raje povemo realno ...
Torej en lep smrad po korupciji
10.gif

Pa tako lepo so mi "prodali", da imajo 1leto garancije
jezen.gif

Da sem res ostal zvezanih rok sem našel tudi na googlu:
Citat:
Ker je bilo preko zapriseženega sodnega izvedenca nedvoumno dokazano, da do napake na blagu ni prišlo zaradi nekvalitetnega materiala, tržni inšpektor nima podlage za uvedbo inšpekcijskega postopka zoper trgovca. Če se z mnenjem sodnega izvedenca in zavrnitvijo reklamacije ne strinjate, lahko zoper trgovca vložite tožbo na pristojno sodišče, kjer lahko uveljavljate svoje pravice

http://www.ti.gov.si/si/vprasanja_in_odgovori/pogosta_vprasanja/vsa_vprasanja/vprasanje_00147/
S tožbo se mi pa zaenkrat ne da ukvarjat. Se bom pa na veliko izogibal njihovih trgovin in salomonu. Oz. v intersport bom še šel, vendar samo preizkusit modele in številke, naročeval pa iz tujine. Ko hoče bit človek dober in pri nas kupi, potem pa tko prst v rit
crazy1.gif

Že 2x poslal email na "salomon slovenija" ki je omenjen par postov višje. Po telefonu nikakor ne morem pridet v stik z gospo, ki ima prek obutev. Ta pa, ki se mi oglasi, pa pravi da nič ne morejo, če je sodni izvedenec zavrnil. Morajo pa vse poslat v avstrijo, ker oni gor odločajo...

Intersport se mi je opravičil s 40% popusta na bilo kater izdelek
hysterical-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jaz sem kupil par let nazaj ene superge od Adidasa, pa sem jih rabil enkrat na teden po cca uro in pol...po parih mesecih se mi je odlepil podplat oz. nekaj pri podplatu, pa sem jih nesel nazaj v Hervis, pa so mi rekli da me pokličejo, ko bo kaj več znanega. No, čez kak teden, dva so me poklicali in so rekli, da Adidas "vrača" denar oz. mi je potem Hervis dal dobropis v celotni vrednosti nakupa tistih copat.

Pa naj ti pošljejo v AVS, opiši situacijo, kako si uporabljal copate, pa je to to. Pri meni ni bilo nobenega problema z uveljavljanjem garancije.