Safe mode start + SHLWAPI.dll problem

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Kaka jeprocedura za varni način zagona windowsev?

moraš držat F5 oz zagonu?

(ke jaz mam problem, ker uporabljam LOgitechovo tipkovnico, kjer te zadeve nekako ne funcionirajo...če je sevda F5 sploh opcija
crazy1.gif
)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
bom probal

ma je...me kompjuter (skozi bolj
crazy1.gif
)

zda se mi ob zagonu vindovsem ne zažene praktično nič (zgolj javi da internet explorer ima težave...potem pa nič)

je kak način kako zagnati kak program, kjub temu da je prazen zaslon? (windovsi pa naloženi?)

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Ctrl-Shift-Esc je shortcut za taskmanager

verjetno treba ubit explorer.exe process, pa ga spet štartat (File\New task(run)

lpm

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Če te zajebava tipkovnica, greš v safeboot lahko tudi tako : klikni start/run (zaženi na slo win) in vtipkaj msconfig. Pod zavihek boot.ini obkljukaj kljukico pod /safeboot in računalnik se ti bo zgnal v varnem zagonu. Ne rabiš nič pritiskat. Moraš pa potem kljukico odstranit če hočeš naslednjič normalni zagon.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Hvala sem za odgovore.

EUREKA uspelo mi je!
smile-1.gif
))

Kriza...sem že mislil kišto vreči čez okno.

Kaj se je dogajalo Če se komu da brat..oz bo imel podobne probleme, pa ne bo vedel kaj)

Inštaliral sem service pack 3 (ker mi je int. explorer pri inšatlaicji težil da rabim vsaj SP2), potem sem inštaliral IE 7 in potem še IE8, ki paje bil malo slabši od IE7, zato sem ga odinšatliral....ob tem pa mi je program nekam zmrdal in začel sem dobivati sporočila (nekaj v smislu) da ni na razpollago dinamičnega spomina v datoteki SHLWAPI.dll. Fora ob tem paje bila da je zmrznil IE, ni bilo moč zagnati nogenega programa z diska ali CD-ja (npr. ponovna inštalcija windowsev) ko sem pa zagnal kak program za odstanejvanje teh 'malenkosti' pa je napisal da mu manjka...(kaj jaz vem)....v glavnem šatala. Poskusil sem tudi odinštalirati najprej IE8, ato IE7 nato še Office...pa nič drugače...le ob porgrame sem bil.

Javljalo pa je tako napako oz. sporočilo:
The procedure entry point SHRegGetValueW could not be located in the dynamic link library SHLWAPI.dll

Samo datoteko shlwapi.dll (c: /Windows/system32) pa ni bilo moč npr. zamenjati, izbrisati ker so jo uproabljali neki programi. Torej kar si hotel narediti - ni šlo.

Sem pa potem ugotovil da lahko na tej datoteki spremnim ime...in sem naredil iz nje shlwapi1.dll ter noter posnel datoteko in XP inšatlicjskega CD-ja. Ob resetu...je bila seveda cela štala...ko so se windovsi zagnali je najprej javil da je exploreš (naletel na težave..kaj bi drugega) šel v franže, potem pa samo prazen zaslon (zglj template slike)..nikjer nič. Edino pri javljanju napake, kjer si lahko pogledal napako na netu...mi je potem zagnalo Firefox (torej namig da v ozadnju..samo kje?...pa vse deluje).
Pomagal ni noben safe mode....na 1000 in 1 način....

Sem pa potem začel raziksovati tale Task Manager CTRL+ALT-Delete)....kjer sem ugotovil da je možno preko njega zagnati program (sem poskušal tudi zamenjati shl..dll datoteko, pa je vedno zmrznil ko sem kaj mrdal)l.
V glavnem...ko sem odkril rešilno bilko, mi je pa naenkrat na task managerju zginil 'okvir'-okno kjer lahko klikneš na 'File..ter notri na 'Run'..torej sem lahko gledal zgolj programe kateri trenutno tečejo
uf-1.gif
Potem pa sem nekaj klikal po okvirju managerja pa mi je kar naenkrat to čudo spet skočilo 'pokonci' da sem hitro zagnal še enkrat Sevice Pack3 s C diska, takoj nato še Office...

in nato reset.....

Ob zagonu....se je pokazalo namizje, nobenega opozorila, raziskovalec je delal..vse je delal...jaz pa šel na pivo. (pi.... tri dni sem se jebal!)...da imam zdaj tako kot predno sem začel pacati z internet Explorerji.
Zdaj sem ga lepo umaknil z oči, pa bom uporabljal FireFox!

(samo pogruntat morem še, kje je bookmark od IE-ja da si prenesel vse linke na firefox).

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Ni ti treba iskati zaznamkov, FF sam ve kje so. Pojdi na Zaznamki (Bookmarks)/Upravljaj z zaznamki (Manage bookmarks). Nato izbereš Datoteka (File)/Uvozi (Import) in označiš Microsoft Internet Explorer. Firefox bo sam uvozil zaznamke v mapo Imported IE Favorites