s.p.

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Ali se pri s.p. neizplačana kilometrina in ostali potni stroški v bilanci stanja prikažejo kot podjetnikov kapital ali grejo na ostale kratkoročne obveznosti?

Hvala za pomoč.

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Ali dvigi iz mojega TR-ja niso za poravnavo teh obveznosti? Npr. Prehrana, kilometrina itd. Jaz si namreč vsak mesec dvignem določen znesek. Na Tr pustim le toliko kolikor potrebujem za prispevke in ostale mesečne stroške, ki jih plačujem preko TR-ja. Ali bi moral vsak dvig upravičiti? Mislim, da pri s.p. tega ni treba .

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Nič ti ni treba opravičevati.

Imaš prihodke in imaš stroške... razlika je tvoj dobiček in v resnici nikogar ne zanima kaj delaš s to razliko. Si pa v vprašanju izpostavil "neizplačana". Če si za to dvigoval med letom potem je pač izplačana in moraš računovodji naročiti, da ti zapre odprte postavke, če želiš, da se ne vidi kot obveznost (predvidevam, da uporabljaš dvostavno knjigovodstvo).

Osebno si med letom naredim par prenakazil z namenom "akontacija potnih stroškov", konec leta oz. po obračunu pa si izplačam še razliko. Tako je meni osebno preglednejše (durs ti zaradi tega ne bo težil).