S čim spravit skupaj internet stran

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Torej, malce razmišljam v smeri, da bi spravil skupaj eno internet stran s forumom. Kaj svetujete, da bi uporabil? Kar mi je pa najbolj važno je, da začnem z nečim, kar prenese tudi potencialen večji obisk, to pomeni, da je stvar skalabilna. Kolikor sem razume za Jomlo naj bi bila izredno enostavna, ampak je pri določeni velikost vse skupaj skoraj nemogoče prenesti na neko drugo bolj skalabilno arhitekturo.
Kaj svetujete?

Še enkrat moje zahteve po pomembnosti:
1.) skalabilna
2.) relativno enostavna
3.) varna
4.) v začetni fazi poceni ali brezplačna

Vnaprej hvala za konstruktivne odgovore, če pa je še kaj nejasnega, pa lahko kar vprašate.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Si si že sam odgovoril .. joomla je idealna, ker je zelo razširjena in priljubljena zanjo obstaja dobra podpora (vsemogoči dodatki). O enostavnosti nebi razglabljal, ti pač morajo bit poznane osnove CMSev in osnove spleta - če hočeš več, rabiš več znanja ampak joomla to omogoča.

Opcija B je da se sam lotiš programiranja; tu je spet tako da če znaš osnove samo vključiš druge open produkte na spletno stran in jih prilagodiš svojim željam. S to opcijo tudi nisi omejen v nobeno dimenzijo .. je pa res, rabiš dosti časa in znanja.

Glede aspetka varnosti; če recimo nekaj napišeš sam, potem to sploh ni treba da je varno, ker pač luknje ne bo nihče poznal (security through obscurity), če uporabljaš nek znan framewor so zanj znane tudi težave in luknje. Vsak tak framework boš pač moral nadgrajevati da bo varen; joomla je varna če uporabljaš zadnjo verzijo, thats it!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Najlažje boš to naredil s kakšnim CMSom: Joomla, Drupal, Plone.

So še drugi, ampak največ podpore imajo zgoraj našteti. Verjetno je najboljše, da si nabaviš kakšno knjigo in delaš po njej.

Recimo:
Drupal 6 Site Builder Solutions
Joomla! A User's Guide
Apress The Definitive Guide To Plone 2nd Edition