s čim očistit napo v gost. lokalu?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
V gostinskem lokalu imamo napo, ki že kakšnih 8 let ni bila uporabljena, čiščena pa še dlje kot to. V njej je debela plast sivnjarije - masti.
uf-1.gif

Zanima me kako najlažje to očistit. A obstaja kakšna pena ki se našprica, pusti gor in potem se da to na easy dol postrgat?
stupid-1.gif

Thanks.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
edina sorazmerno učinkovita zadeva je wap in 90 stopinjska voda (sevea začinjeno s kakim čistilom - razmaščevalcem)....tako smo mi (kot študentje) čistili nape v menzi (bivše) tobačne....tako da nad 100 barov pritiska in vrela voda pa se je nekaj premaknilo (čeprav počasi - se je dalo).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
težka so študentska leta
hysterical-1.gif

ta tiste, ki niso/niste bili....začelo se je delati (ne vstajati) ob 6-ih
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
tule vprašaj:

http://www.karcher-mkar.si/ostalo.html

pa predno greš v izposojo si nabavi kak razmaščevalec (magari Meglio...da našopaš gor in ko prideš do Wapa da ga izkoristiš če ga že plačaš...rabiš pa tistega na vročo vod - drugače ne bo nič).

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
hvala! Sem ugotovila, da je izposoja na dan 50 eur in to je toliko kot bi me prišlo če najamem eno podjetje da mi to zrihta.

Bom še 1x probala sama s kemikalijami drugače pa verjetno kar nekoga najamem, da pride ščistit. Ker če jaz vzamem tale wap v roke bo verjetno cela kuhinja čista.
grims-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:Ker če jaz vzamem tale wap v roke bo verjetno cela kuhinja čista.
grims-1.gif

Kar pa tud ne bi bilo slabo, a ne?
grims-1.gif

Sicer pa našpricaj z razmaščevalcem (priporočam Meglio), speri z vročo vodo in ponavljaj dokler ne bo čisto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
mogoče pa poskusi z 'navadnim' wapom,..tem ki ga ljudje uporabljajo za pranje avtov (torej zgolj pritisk)...pa prej zadevo namočiš v vroči vodi + meglio...potem pa s pritiskom nad umazanijo.

ker ta wap ima že skoraj vsak tako da ne sme biti rpoblem ga najti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
v prvi štacuni z živili (mercator, spar, koder se boš ustavila)...zadeva ima 750 ml na šprico (uporablja se v kuhinji kot razmaščevalec)...samo stopi do čistil..definitivno bona polici (cena pa ne bo čez 3 EUR)...pa vseeno...prej napo (Predvidevam da je ALu rešetka) polij s kropom, potem pa čez meglio in na koncu izbiješ svinjarijo ven z vapom.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
v prvi štacuni z živili (mercator, spar, koder se boš ustavila)...zadeva ima 750 ml na šprico (uporablja se v kuhinji kot razmaščevalec)...samo stopi do čistil..definitivno bona polici (cena pa ne bo čez 3 EUR)...pa vseeno...prej napo (Predvidevam da je ALu rešetka) polij s kropom, potem pa čez meglio in na koncu izbiješ svinjarijo ven z vapom.

Čak, ti to razlagaš gostilničarki?
uf-1.gif

Upam da me ta gostilna nebo videla.

Zakaj pa ne odpelejš do kakšne avtopralnice ?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
jah kaj pa vem komu
smile-1.gif

če napa ni bila 10 let očiščena lahko edino lahko sklepam da ta kuhinja oz. napa ni bila v uporabi
smile-1.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
V gostinskem lokalu imamo napo, ki že kakšnih 8 let ni bila uporabljena, čiščena pa še dlje kot to. V njej je debela plast sivnjarije - masti.

V TIS vpiši "Austrochem", ker ne vem njihove številke na pamet. Povej, kaj te muči in verjetno ti bodo svetovali TARCO Super. Odlično in izredno močno čistilo. (Saj vem, da mi ne bojo priznali dividend za tole reklamo
crazy1.gif
ampak 'ebiga!)
Je koncentriran in ga je treba razredčiti. Našpricaš, pustiš kakšno minuto (al pa tut ne, če ni prehudo) in opereš.
Če se greš gostilno, ga boš verjetno potem uporabljala vsak dan, ker je res dober.
Jaz ga poznam že kakih 15 let.
(Zdej mi pa ne ginejo tiste dividende, aaa???
evil.gif
)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
LOL. Tukaj ni gostilne samo obrat in napa se ne bo zaenkrat uporabljala skoraj nič.

Drugače pa brez panike: napa bo čista preden začnemo! Smo že kar nekaj ur porabili za to da je vsaj spodobna ampak moti še vedno nekaj umazanije na notranji strani.