S čim nad herpes?

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Pr nas je v uporabi samo Nyal Cold Sore cream.

548308.jpg

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
poskusi takrat ko opaziš da se bo pojavil...takoj oprat gobec z navadnim milom (ne tekočim... z žajfo!)...operi ustnice od zunaj in znotraj (dobesedno zdrgni).

Jaz, če se mi že zgodi kaj takega (vsakih 10 let) in še imam priliko ukrepat naredim tako in se potem niti ne 'spusti'...če sem prepozen potem ga je pač treba predihat (takrat ko je enkrat zunaj pa žal nevem kako se ga rešit - razen seveda da pride sam od sebe tako kot je prišel).

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ker je herpes od začetka ena vodna bulica, ter zaradi tega tako dolgo traja preden izgine (voda se mora posušit isto kot pri recimo žulju) mi je babica vedno govorila, da pohitrimo postopek, zvečer zadevo namažemo z zobno pasto, saj zobna pasta suši.
Hudič je ko moraš zobno pasto zjutraj dol spravit in ponovno drgneš po bulici.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.565
1.090
113
Titograd
Meni je precej pomagal Herplex, 2 ojra v lekarni brez recepta, 3-4 dni pa izgine, če se namažem v roku pol ure ali uro potem ko me začne skeleti. Propolis je pa baje še boljša zadeva, ali pa kloramfenikol
smile-1.gif
samo tega zadnjega se verjetno ne da nikjer več dobiti.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
MalcomX, imela sem še pred časom hude probleme s herpesom. Praktično sem ga imela vsak teden. Se je umaknil eden, je prišel drugi
bonk.gif

Kako sem to rešila? Tableti Valtrex , ki se jih sicer dobi samo na recept. Ker sem imela vse skupaj kronično, sem dobila na zeleni recept, menda pa da ga radi dajejo na belega (škatla z 10-imi tableti pride menda okol 25€).
Zadevo uporabljam zdaj že skoraj eno leto in ne spomnim se kdaj sem nazadnje okol hodila s tisto nagravžno pošastjo
cheer.gif
, po enoletni uporabi se mi je prej kronično pojavljanje herpesa, zreduciralo na enkrat na dva meseca, vendar ga takrat zajezim s temi tableti. Ta tableta deluje tako, da takoj vzameš dve in čez 12 ur še dve tableti. Herpes se posuši na tisti stopnji kot je bil, ko si vzel tableto.

Res priporočam, sploh ker vem kako tečna stvar je to!
cheer.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
najbolje da poizkušaš dobiti aclovir v tabletah, se boš tega rešil "sistemsko" od znotraj.

če še ni kraste si prebodi z razkuženo iglo in daj gor zobno pasto, da se zadeva izsuši.

meni sicer kreme ala aclovir, virolex in herpes???? ne pomagajo nič...

l.p.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Meni so isto dali Sikapur pa pomaga...se mi zdi, kot da ti celo žnablo skuri...ko se namažeš ti kr omrtviči tisti predel, je malo neprijetno, ampak meni pomaga.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Meni se zdi,da mi te kreme pomagajo samo takrat,ko jih prvič uporabim.
Sem mel že vse in je vedno bil dober efekt,ko sem uporabil prvič pol pa kot,da postanem imun.
Imam pa že kar nekaj časa mir pred to zoprno zadevo.

platium

Zelenc'
20. nov 2007
18
0
1
jst sem full meu probleme, in odkar redno (vsaki dan, ob zajtrku in kosilu) vzamem 1 tabletko FidiVit B. Podomače rečen je to bekompleks s podaljšanim rokom delovanja.
Pride se mi pa zdi da okol 4 € (40 tabletk) v lekarni, brez recepta.

Lp

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej kakšne žavbe uporabljate?
Nisem ga imel že ene 10 let, ampak še v časih ko sem ga imel, je zelo pomagalo, da sem se ob prvih znakih zvečer pred spanjem ponavadi na debelo namazal z navadno Labello in tako sem se ga ponavadi že naslednji dan rešil.
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Virolex tablete so pa pol ceneje, ampak se telo tudi navadi na njih. Pa jih tudi ne moreš dobit brez recepta. Vendar zna biti varljivo ker tudi bel mozoljček zna srbeti enako kot začetek herpesa.

Eni priporočajo ušesno maslo....
grin1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Stara vileda. Ne gobica za posodo pomivat, ampak vileda krpa s katero npr. umivalnik, mizo, itd. brišeš. V glavnem, tista krpa, ki ponavadi kar precej smrdi. Vem, da se ne sliši glih logično, ampak če si s tistim herpes namažeš, ga garant drugo jutro ne bo več
wink-1.gif