S čem prekriti kanal v garaži?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V garaži imamo približno 1m širok in 3m dolg kanal, namenjen naj bi bil servisiranju vozil.
Trenutno je prekrit z lesenimi plohi, ampak jih moramo pogosto menjati, ker se hitro zvijejo (pozimi pada sneg iz avta in so večino časa mokri).
S čem bi lahko prekril kanal, da bi se ga dalo tudi enostavno odpreti?
Razmišljal sem o rešetkah, vendar bi potem vse padalo v kalan.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Jaz imam rešetke (mreža, pocinkano). So ok, ampak tudi mimo lesenih plohov kaj pade, tako da boš 1x letno itak moral dol in pomest. Rabiš pa L kovinsko letev za rob narest in privijačit v beton, pa potem čez rešetko - seveda spet z robom, da se lepo ujema. Pri meni so mojstri prišli, zmerili, pošvasali, potem pa na prikolico in v cinkarno Celje, pa žez 1 teden pocinkano nazaj in montaža.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.096
5.644
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

Pa daš še polivinil uspodi pa čez eno leto ga zrolaš pa streseš u kanto pa ga nazaj odrolaš
sprasujem se.gif

Aia pa pazi da ne bojo rešetke k švedske lojtre......k pol krave ne grejo čez
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
V garaži imamo približno 1m širok in 3m dolg kanal, namenjen naj bi bil servisiranju vozil.
Trenutno je prekrit z lesenimi plohi, ampak jih moramo pogosto menjati, ker se hitro zvijejo (pozimi pada sneg iz avta in so večino časa mokri).
S čem bi lahko prekril kanal, da bi se ga dalo tudi enostavno odpreti?

ti sam poglej kok pridejo rešetke, pol ti jih pa js zrihtam za pol cene rabljene - mero ti pa še sporočim.
cool-1.gif

če mam predolge, jih pač odrežeš in na novo zašvasaš, važno da maš material...
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Kako to misliš pogosto menjati plohe?
Vsaj po mojem laičnem mnenju bi morali zdržat vsaj nekaj let, (najbrž tudi 10) sploh če bi vzel kakšne hrastove, kostanjeve, akacija...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zasuješ kanal pa konec, kdo pa še doma popravlja avto.

Še veš ne kako prav pride kanal. Pokritega imamo pa z lesom,pa zaenkrat ni problemov.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Les bi moral res dolgo držati, seveda pravi (kak hrast itd)
Drugače pa železn okvir, gor pa privijačiš alu plošče narebrene (seveda mora biti v okvirju dovolj prečk in pa alu dovolj debel)

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Mreže, naj te ne moti če kaj pade not, veliko bolj moteče je delat tistih 3x na leto v smrdljivem in vlažnem kanalu.