Ryanair

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Pred leti sem že letel na Malto z Ryanair-om in spomnim se, da je bilo za prtlajgo potrebno doplačati kar nekaj €. Ker grem v začetku septembra spet na Malto, me zanima kako je sedaj s prtljago. Karte so že kupljene in rezervirano parkirišče pred Ryanair hotelom v bližini letališča. Berem njihova navodila, vendar ne razumem najbolje. Spomnim se, da smo takrat na šalterju dali vsak svoj kovček na vago in plačali kar je bilo. In če se ne motim je bilo nekaj čez 20€ za kovček. Ker greva dva, bova vso prtljago dala v en večji kovček, v kabino pa še malo torbo, ozirtoma nahrbtnik. Prosil bi za nasvete in pomoč glede omenjene zadeve. Kaj je najbolje?

P.S: Piše tudi, da je potreben check in online in to max 30 dni pred odhodom in najkasneje 2 uri pred odhodom. Kakšen check in, in zakaj je to potrebno, saj sem karte že kupil?
rolleyes-1.gif
Letim 3.9.

Lep večer

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Je možno da je ta check in potreben samo če želiš kakšno spremembo? Mogoče rezervirati določen sedež, sprememba datuma leta itd...?
V mailu kot zadeva piše tole: Ryanair Travel Itinerary - Don't Forget You MUST Check-in Online and Print Off your Boarding Pass

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne, check in je obvezen.

Bistveno bolj ugodno bi bilo, če bi dokupil dodatno prtljago pri nakupu karte. Sedaj te zna vse skup kar drago prit, če boš kar na letališče prišel s kufrom.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Se mi je kar zdelo, vendar saj praktično ne vem še koliko bo kovček tehtal.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Do 10 kg lahko na letalo neseš kot osebno prtljago.
Kot plačljivo pa mislim da je cca 15 kg omejitev, ostalo doplačaš po kg. Doplačilo za prtljago ti bo javilo, ko boš delal on-line check in. Bo enaka cena kot bi bila ob nakupu. Je pa res, da po novem je za check-in do 8 dni pred odhodom nujno potrebno rezervirat še sedež-dodaten prihoek Ryanair. Zadnjih 8 dni dobiš naključno določeni sedež, brez doplačila.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Izgleda precej komplicirano. Najprej poceni karta, potem pa ti zaračunajo vask prdec. Pred leti ni bilo tega sranja. Rezervacija sedeža je 10€, pa kovček 40€... Leta 2008 sem šel isto na Malto in se začudeno gledal kako so Italijani, ali pa Maltežani vsi nosili kar precej velike kovčke ali torbe na letalo.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Vzemita vsak svoj kovček + vsak še eno manjšo torbo dovoljenih dimenzij pa bo vse zastonj. Placa več kot dovolj.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Sem gledal v rubriki dovoljene prtljage, ki jo vzameš lahko na letalo:

Kovček 50 x 40 x 20cm teža do 10kg

Mislim da gre v tak kovček dovolj poletnjih cunj za 1 teden.

Zraven pa bi vzel še manjši nahrbtnik za vsak dan. Je to dovoljeno in free?

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ne vem če, ponavadi morajo še ženske svoje torbice tlačit v kovčke za ročno prtljago.

Sicer pa kaj rabiš več kot 10kg poletne garderobe za en teden?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ti jaz povem kako je bilo pred slabim letom in dvomim da se je kaj spremenilo. Ce imas ti karto brez prtljage in ti tja prides z kufrom, bos za 1 kufer eno smer placal 100€!
Ampak ker letis cez mesec dni, to lahko komot online zrihtas. Gres na njihovo stran, tam poglej ki se prijavis in si dodaj kufre.
Vem pa to zato, ker se je meni to zgodilo. Nakup prepustil zenski, ki se ji je zdela karta super ugodna. Ni pa prebrala drobnega tiska, da kufri niso v ceni. Tako sva tja grede placala 200, tam pa potem online zrihtala dodatne kufre za nazaj. Drugace bi spet placala 200, tako pa je bilo okrog 20 po kufru, ce se prav spomnim

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No jaz ti pa povem, da je Ryanair konec lanskega leta (mislim da konec oktobra) omilil pravila in pustil še drugi kos ročne prtljage, kar ti piše tudi v njihovih splošnih pogojih. Torej, v čem je težava?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
"CABIN BAGGAGE
One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*."

Kaj pa lohk ded spakira v tako torbico?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
No jaz ti pa povem, da je Ryanair konec lanskega leta (mislim da konec oktobra) omilil pravila in pustil še drugi kos ročne prtljage, kar ti piše tudi v njihovih splošnih pogojih. Torej, v čem je težava?

Kje tocno ti vidis povezavo med kufrom, ki gre spodaj in rocno prtljago?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kufer, ki gre spodaj oziroma hold luggage ni bil nikoli in ne bo nikoli zastonj pri nizkocenovcih in ja, jasno je treba le-to dodatno doplačati in ponavadi ne malo - oziroma kot si povedal, ob web check-in-u je to še najcenejše. Je pa dejstvo, da nizkocenovci niti niso več nizkocenovci oziroma so cenovno dokaj primerljivi (razlika morda max 20%) z "normalnimi" prevozniki, če rabiš "full-service". Če greš pa nekam za vikend oziroma lahko spraviš prtljago v ročni kovček, je pa ryanair in podobni skoraj zastonj.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Fadil, če še nisi naredil online check in-a imaš še zmeraj možnost doplačat za dodatno prtljago. Ko boš delal online check in , si tam samo dodaj prtjago 15 ali 20 kg in doplačaj, kolikor vem je še vseeno ceneje kot na letališču.

Za sedežni red pa tako kot je že zgoraj medo10 rekel, teden dni prej narediš da ti sami izberejo sedež in je stvar rešena.

Glede na to da sem v zadnjem času rezerviral kar nekaj kart je zadeva simpl kot pasulj.
Pa karte iz dneva v dan variirajo glede cen (vsaj za mpje primere je tako), do avgusta je bilo tako, da bolj ko se je bližal let po dnevih ceneje je bila. Sedaj v agustu ravno obratno - zmeraj dražje.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
ne vem, kaj vse vlačite s seboj na dopust, da vam ročna prtljaga (oz. po novem še en manjši kos dodatno) ni dovolj. Za 15-20€ imaš v sportsdirect.com kovček, ki idealno paše in v njega spraviš ogromno, ali pa uporabiš srednje velik nahrbtnik, ki ga lahko malo stlačiš. Za manjši kos pa vzameš en manjši dnevni nahrbtnik ali pa npr. foto torbo.

Za primerjavo: ko smo šli letos poleti kampirat na Svalbard na 5°C smo za 4 osebe vzeli en dodaten kovček (15kg), v katerem smo imeli šotor in dve dvojni blazini za napihniti ter pumpo. V 4 ročne prtljage pa smo spravili 4 debele spalke, lonce za kuhat, bunde in vse ostalo za dobra dva tedna + prenosnik, fotoopremo, ...