Zanima me ali lahko na navadna alu platišča montiram run flat pnevmatike. Svoje funkcije verjetno v primeru predrtja ne bo opravljala tako kot RF pnevmatika, toda zanima me če so še kakšni drugi razlogi proti temu (poleg nekoliko dražje montaže).
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Zanima me ali lahko na navadna alu platišča montiram run flat pnevmatike. Svoje funkcije verjetno v primeru predrtja ne bo opravljala tako kot RF pnevmatika, toda zanima me če so še kakšni drugi razlogi proti temu (poleg nekoliko dražje montaže).
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ja, rft feltna je drugačna.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
RoF gume so slabše od ekvivalentnih navadnih (trše in težje). So pa tudi precej dražje in če dobiš ceneje potem je z gumo kaj narobe!
RoF gume brez kontrole pritiska ne bi smel uporabljat, mislim celo da se sistemi ki beležijo razliko vrtenja tu niti ne obnesejo dobro (ne delujejo vedno). Če voziš npr. po AC in guma spusti pri RoF gumi tega verjetno ne boš (takoj) opazil, se bo pa guma pregrevala in jo posledično lahko raznese.
Glede platišč preveri kaj tehnologija gume zahteva, run-flat sistemov je več, kolikor se spomnem so nekatere (starejše) tehnologije zahtevale ustrezno platišče.