Rumeni čaj, kje ga prodajajo?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Iskal sem ga že po večih štacunah, nikjer ga ne najdem. Vidim, da ga prodajajo v čajnih hišah ampak tam imajo nore cene.

Nazadnje sem iz Egipta prinesel tako veliko pakungo, pri nas ga pa še nisem dobil.

mfhJb-5GJdb5r4OCP14GmEQ.jpg

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
vem da imajo samo cena je mal visoka.

Meni je dober, spomni me na ledeni čaj iz otroštva katerega smo nabavljali v Celovcu vsakič ko smo šli čez mejo v špecerijo
smile-1.gif
tak grenek je, če daš še limonin sok zraven je pa top.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Grenek je, ker ga predolgo časa namakaš v prevroči vodi. Rumeni čaj je zelo delikaten za pripravo in je s pravilnim postopkom eden izmed najbolj sladkih in nežnih okusov.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
sem ravnokar izvedel, da klasični rumeni čaj daje menda aromo čokolade in kave? Je to res?

Liptonov Yellow label je pa neka druga mešanica čaja, ne vem pa kakšnih čajev. Mogoče je ime Yellow label kar tako in nima nobene veze z rumenim čajem?

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Glede na to bi rekel da je črni čaj.

Like the sun, the taste of Lipton® Yellow Label® tea gives you a gentle lift, brightening your day. Full of the natural goodness of the finest hand plucked tea leaves, our premium black tea is appreciated around the world for its uniquely refreshing taste. Contains 150 mg naturally occurring tea flavonoids per 175 mL serving.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ok dejmo se nekaj zment. Vsi pravi čaji: črni, zeleni, beli, japonski, puerh,... je vse ena in ista rastlina, to je camelia sinensis.
Razlika je samo v načinu sušenja, pripravi, praženju in od kje prihaja, se pravi pogoji za rast.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
To že ja. Ampak npr. Earl Grey (ali kateri drugi) mi ne bo dal takega okusa kot mi ga da Liptonov Yellow label skupaj z limono, ker ta dobesedno odžeja človeka.