ruknil srno - dobim povračilo

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
avto je kasko zavarovan - vse živo, tudi stekla. ponoči (ob cca. 2 uri zjutraj) sem se peljal domov po lokalni cesti. pot mi je prekrižala srna, ki je ni odnesla s celo glavo. policije nisem klical, malo zaradi pozne ure, malo zaradi lenobe, malo zaradi dejstva, da znak "divjad na cesti" dejansko obstaja. imam zavarovalnico maribor.
mi bodo povrnili škodo? ta sicer ni velika, je pa odlomilo en nosilec luči in ta zdaj miga (čeprav je pritrjena še na dveh koncih). glavni problem je, da je zgleda počil nosilec luči tako, da je nastala špranja in je luč začela rosit. pa malo je plastika maske dobila proč.
hvala

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz sem divjad povozil že dostikrat, včasih sem poklical policijo,včasih pa sem peljal le na cenitev pa ni bilo problema.
imam pa zavarovano pri triglavu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj si naredil s srno?

Znak divjad na cesti pomeni samo to, da škodo povrne zavarovalnica (če si zavarovan) in ne lokalna LD.
Zavarovalnica povrne v vsakem primeru, LD ne izplačuje odškodnin. Kot je že avtor teme pravilno navedel, če je znak dobiš od policije še kazen.

Kar zadeva klic policije ... praviloma se pokliče (predvsem ima to tudi funkcijo odstranitve divjadi), se pa sicer ne komplicira, saj se v končni fazi lahko tudi sklicuješ, da nisi imel možnosti klica (ni telefona).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
srno sem pustil tam, jo je odbilo v jarek in je ponoči niti nisem našel. hitrost je bila približno 70 km/h, omejitev je 90, čeprav gre za asfaltirano vijugasto cesto po gozdnati dolini. več kot 80 km/h se tam niti ne da peljati. poleg vsega me je napizdil še foter, zakaj mu nisem povedal, takoj ko sem prišel domov, da bi jo šel iskat in da bi meli golaž čez kaki dan. bljak ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
pejt na zavarovalnico, pa upam da imaš še kakšno kocino gor, da bo dovollj očitno od česa imaš zbito luč
Če je še kaj poštenja na ZM ne bi smelo biti težav.
Poročaj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Povrne samo škoda ki je nastala zaradi udarca divjadi.
Če boš posledično zapeljal v graben in baredil totalko se ne boste imeli radi.... ker totalke srna ne more narediti

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj si naredil s srno?

Znak divjad na cesti pomeni samo to, da škodo povrne zavarovalnica (če si zavarovan) in ne lokalna LD.
Zavarovalnica povrne v vsakem primeru, LD ne izplačuje odškodnin. Kot je že avtor teme pravilno navedel, če je znak dobiš od policije še kazen.

Kar zadeva klic policije ... praviloma se pokliče (predvsem ima to tudi funkcijo odstranitve divjadi), se pa sicer ne komplicira, saj se v končni fazi lahko tudi sklicuješ, da nisi imel možnosti klica (ni telefona).
1. zavarovalnicapovrne samo v primeru, če imaš avto ustrezno zavarovan (divjad)
2. Od policije ne dobiš nobene kazni, ne glede na znak. Ne trosi neumnosti, če ne poznaš postopka.

PS: Naletel na srno, bil je znak - nič kazni, zavarovalnica krila, ker sem imel ustrezno zavarovalno kombinacijo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kje si pa to slisal, da srna ne more naredit totalke?
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pejt na zavarovalnico, pa upam da imaš še kakšno kocino gor, da bo dovollj očitno od česa imaš zbito luč
Če je še kaj poštenja na ZM ne bi smelo biti težav.
Poročaj

To bo veselo, ZM običajno komplicira da je joj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
lahko ja če avto 15 let star, potem je luč pa odbijač totalka.... samo da ti pa konkretno obdela avto pa malo morgen. RAzen če najdeš slona pa da ti rata pod njega zapeljat da ti zmečka streho

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
ma srna zna naredit totalko... če prletiš z dost veliko hitrostjo v njo...

glede kazni: kazen ti komot napiše če je smotan miličnik. dobiš neprilagojeno hitrost... (zato se je zgodila nesreča)...

pač odvisno od miličnika ki pride na ogled... fora je da lahko odstopi od postopka (na tvojo željo) in napiše samo zaznamek lahko pa spelje postopek kar pa ima za posledivo kazen...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Malček butasto, da ti piše neprilagojeno hitrost... tudi če se pelješ 30 km/h, če ti srna iz gozda prileti na cesto sem prepričan, da ne boš ustavil, če je ne vidiš prej. Če vsaj oči opaziš (se pač nekaj zasveti), imaš šanso, da se ji izogneš, sicer pa po moje ne.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
GLEDE kazni, osebno bi lahko bil član član lovskega društva: zbil 4 srne in 1 fazana.
cool-1.gif

Nikoli dobil nobene kazni od policajev, smo enkrat so me vprašali za hitrost, ker smo srno našli kar nekaj m naprej.