Rtv naročnina

alesmm

Zelenc'
17. dec 2012
13
0
1
Ali kdo ve kako je z rtv poloznicami? Kakor mi je znano naj bi hodile kar same in obvezno.

Mi smo se vselili v novogradnjo, pa me zanima ali te sami najdejo ali je bolje da se sam prijavis, da ne bi kakšnega poračuna potem delali za nazaj. Slišal sem da ti pošljejo skupaj z elektro položnico, samo imamo Gen-i distributerja in z njihovo položnico ni nič prišlo.

Sprašujem zato, ker so mi te položnice res bedaste, ker tvja skoraj ne gledamo, še manj pa slo programe in v teh časih "prositi" za še eno nepotrebno položnico...?

Hvala.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To, ali gledaš TV, ali ne, RTV-ju ni pomembno.
Že dejstvo, da imaš električni priključek, vseeno od katerega distributerja, te zakon obvezuje k plačevanju prispevka.
Seveda je možno dokazovanje, da doma nimate nobenega od aparatov, s katerimi se spremljajo radijski in televizijski aparati in kolikor vem, je to v nekaterih primerih celo uspešno.
Nekje je bila debata (ne vem, morda celo na alter-ju) o tem, kakšne kazni so za nekajmesečno plačevanje, malo pobrskaj, na straneh RTV-ja pa je verjetno tudi povezava do zakonodaje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
pusti kot je... te bodo že našli.... in takrat začneš plačevati. Tako sem naredil jst.

Kazen pa mislim, da je max eno leto za nazaj, ampak načeloma je od takrat naprej, ko te "najdejo"...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Točno tako; ne praskaj se, kjer te ne srbi.
cool-1.gif

Po koliko časa so te najdli?
grims-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ko te bodo našli ti bodo dali 3 mesece časa da se prijaviš drugače te bodo sami.no jst sm čakal da me sami prijavijo pa so me šele po 8ih mesecih
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.833
113
Mene so prvic po cca dveh letih nasli, drugic pa po pol leta. Obakrat placeval od takrat naprej in nobene kazni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.833
113
Kolikor vem nisem nikjer nič navedel. Je bilo par let nazaj, pa se ne spomnim več.
In kaj recimo, da se preseliš iz svojega stanovanja k recimo punci, katera že plačuje? Boš 2x plačeval?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ne, partnerko ti upostevajo, starsev pa ze ne. Vsaj tako izkušnjo ima kolega ki se je selil pred kratkim v hiso kjer lastnik ze placuje rtv (“najel sobo“)