Rover serija 400?

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
mal gledam po netu tele (R)OVER-je, ugodna cena glede na opremo. dobiš za dobrega jurja abs,klimo,airbage,štrom na vseh šipah... zakaj so torej tako poceni?

plusi/minusi ? mašina? 1.4 ali 1.6? prejšnja gen. je imela motorje od Honde če se ne motim

letnik tam 99 ali 00, gre za drugi avto, več ali manj za mestno vožnjo

tnx!

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
za 400 nism siguren če tudi, pri seriji 200 so serijsko spuščala tesnila na glavi motorja

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pri punci doma imajo 416is star 15 let dela bp! elekrtika dela, abs dela airbagi upam da tut....
Dober avto...

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
za 400 nism siguren če tudi, pri seriji 200 so serijsko spuščala tesnila na glavi motorja

se pravi se dihtungo zamenja in je stvar rešena?

kako je z servisi in deli? glede na to da te znamke ni več

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
karkol boš kupu sm skor zihr, da je že meu menjano tesnilo, ker je problem da so bla tovarniška tesnila tako slaba, da so vsa spustila...

pooblaščen servis imaš samo v črnučah in je drag ko ku.rba. recimo samo diagnostika je 60e.

drugač pa dobiš v avtotrgovinah vse dele, to ni problem, pa tut na ebay.co.uk maš ogromno delov

slučajno vem to, ker je kolega pred kratkim kupil neko kanto 216 ...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Ja 1.4 motorji - 1.6 Honda engine pa je delu in še dela kot urca
zmaga.gif

Sm mel Rover 416 SLI in je bil
zmaga.gif
motor org. od Civica D16A8

* Found in:
o 1988-1995 Civic/CRX/Concerto (UK/Europe/Australia)
o 1992-1995 Rover 216/416 GTi(UK/Europe)
o 1993-1997 Rover 216 SportCoupe (Europe)

+ Displacement : 1,590 cc (97 cu in)
+ Bore and Stroke : 75 × 90 mm (3.0 × 3.5 in)
+ Compression : 9.5:1
+ Power : 120 hp (90 kW, 127 ps) @ 6800 rpm
+ Torque : 108 ft·lbf (14.9 kg/m, 146 Nm) @ 5900 rpm
+ Valvetrain : DOHC (4 valves per cylinder)
+ Fuel Control : OBD-0 MPFI
+ ECU Code : PP5
+ Gearbox : L3

LP.S

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik krizo pravi:
mal gledam po netu tele (R)OVER-je, ugodna cena glede na opremo. dobiš za dobrega jurja abs,klimo,airbage,štrom na vseh šipah... zakaj so torej tako poceni?

plusi/minusi ? mašina? 1.4 ali 1.6? prejšnja gen. je imela motorje od Honde če se ne motim

letnik tam 99 ali 00, gre za drugi avto, več ali manj za mestno vožnjo

tnx!

Ti Roverji so že (malo) boljši od prve serije, torej od konca l.95 dalje. So že imeli raznorazne popravke, pravtako so že spremenili materijale za tesnilo glave vendar to še vedno ni rešilo glavni problem. Težave z elektroniko, plehom, podvozjem ti avtomobili niso imeli.
Praktično je edina težava tesnilo glave. Novo ( izboljšano M.L tesnilo ) stane z vijaki ( obvezna menjava (!)) cca 120€. Poceni.
Moraš pa paziti v kakšnem stanju je glava. Načeloma, grobo rečeno, če je pribilo prvo tesnilo, ni problema z novo M.L.
Če pa ne, pa ni rešitve ( oz. je rešitev nova glava----se ne splača
smile-1.gif

Torej vsi motorji od konca 95, ali začetka l96 so Roverjevi , K serija.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Težave z elektroniko ti avtomobili niso imeli.

Eh, kje pa. Mene skoraj vsak vikend čaka doma en predstavnik, da mu dekodiram računalnik, ker ne vžge. Se ne pritožujem.
aplauz.gif

Zdej te pa imamo, tkole delamo na črno?
hysterical-1.gif

Načeloma ti avtomobili niso imeli težav z elektroniko...Za raznorazne težave z ECUjem od centralca in "imobilizerjem" so pa tudi uporabniki sami krivi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Citat:

Eh, kje pa. Mene skoraj vsak vikend čaka doma en predstavnik, da mu dekodiram računalnik, ker ne vžge. Se ne pritožujem.
aplauz.gif
Zakaj imam občutek, da te vsak teden obiskuje en in isti predstavnik? Jaz bi mu prvo svetoval zamenjati mehanika.
smirk-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Citat:

aplauz.gif
Pa tudi kleparjem dajo kaj zaslužiti, obrobe rade napade ruski krom (rja).
Tisti, ki menjajo stekla, jih imajo tudi radi. Šipa poči cca 20 cm od spodnjega desnega roba (ker je spodaj luknja) in napihne pleh-šipa poči.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Stric je imel Rover 75 od novega, redno servisiranega, skozi težave z elektriko, pocrkali vsi mogoči senzorji, motorčki centralnega in za dvig oken.

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
ksz..

potem mislite da je Rover ugoden nakup ali ne? kupujem namreč poceni avto, ker z njim ne nameravam delati veliko kilometrov, vseeno pa bi rajši imel avto ki bo delal bp, ne da ga bom skos na servise vozil. Te roverji so mi padli v oči, ker so dobro opremljeni za ta denar.

vem da tudi pri ostalih v tistem času ni ravno blestela elektronika, sploh pri npr. Renaultu
tongue-1.gif

imate potem kakšno drugo idejo? za jurja?
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zakaj imam občutek, da te vsak teden obiskuje en in isti predstavnik? Jaz bi mu prvo svetoval zamenjati mehanika.
smirk-1.gif

Zakaj imam jaz občutek, da ti ne veš, kaj govoriš? Pa nisem še videl, da bi mehaniki elektroniko popravljali.
smirk-1.gif