Router z USB priključkom

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Ali obstaja tak router, ki bi imel USB priključek, da bi naj lahko priklopil Simobilov ali Mobitelov unlimited internet?

Oziroma, zanima me rešitev kako bi lahko preko WiFi istočasno uporabljal internet na večih računalnikih.

Hvala v naprej.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Na ta način se mi zdi da ne obstaja. Obstajajo pa routerji, da daš notri pcmcia modem s simkartico, torej točno za ta namen ko ti rabiš. Bili so neki linksysi, samo se ne spomnem zdej oznake. A ne prodaja mobitel enega?

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
No, pa routerji z USB priključkom za tiskalnik. Mogoče bi to šlo?
Ne vem pa, v čem je problem WiFi in več uporabnikov. Meni se na moj router (Netgear) mirno priključijo tudi do trije brezžični uporabniki naenkrat (več nisem imel možnosti poskusiti). Saj dela vsak s svojim naslovom ipd.
(Oprosti, počasi razumevam tvoje vprašanje. Ti bi rad Mobitelov internet priključil na router in ga delil. Rahlo dvomim, da bi šlo. Mogoče le tako da bi en računalnik nastavil za gateway.)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Obstaja. (guglaj, ne vem na pamet, so eni ruterji z direkt uradno podporo za 3G, drugi pa tak: neuradni FW in USB modem)

2.) Itak da se lahko deli.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Samo pazi, simobilov moder usb niti pod razno ne deluje. Drugače pa z Asusom in neuradnim fw ter navodili iz zgornjega linka ni problema...

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
na tem naslovu "http://www.telos.si/draytek/primerjava.htm" vsi tisti ki imajo kljukico v vrstici "Podpora za 3G"