"Spomina" ima 32 mega, po defaultu mislim da podpira 4096 hkratnih konekshnov ("feature", ki je pri low cost routerjih ponavadi omejen na ca. 256 in je glavni razlog za pritozbe v stilu "moj router se obesa" - sicer pa je odvisen ravno od RAMa in CPUja, se mi zdi). V glavnem, na
tej strani je nekaj vec podatkov o posameznih routerjih (jaz imam WL500gP verzija 1).
Custom firmware, katerikoli ze, ima navadno precej vec moznosti od privzetega ASUSovega. Vse pa je seveda odvisno od tega, kaj potrebujes.
Glede lokacije firmwara se ne spomnim vec natancno - v glavnem, vsaj en del je flashable (saj tudi npr. ASUS obcasno izda uraden update svojega fw). Pri Olegu moras npr. pri spremembah na file sistemu (ce delas preko telneta) izvesti tri ukaze, ki spremembe shranijo, da ostanejo tudi po rebootu, obstaja pa celo en fajl, v katerega lahko vpises "nestandardne" direktorije ali fajle, ki naj jih ob teh ukazih tudi shranjuje.
Ja, vecina aplikacij (ne pa tudi firmware) je tako na zunanjem USB storidzhu, ce ga potegnes ven (ampak takrat, ko je vse ugasnjeno...), pa po moje glih crkne ne, verjetno ravno tako dela, le da je brez swap particije in dodatnih aplikacij. Skratka osnovni router (se vedno pa z Oleg firmwarom) brez dodatnih particij, na katerih bi imel dodatne aplikacije in fajle. (Res pa je, da imas ze znotraj routerja nekaj malega storidzha, ampak ni omembe vredno...).
Kako je s privatnimi trackerji, ne vem - priznam, kljub temu uporabljam Windoze torent klienta.
Domnevam pa, da podpirajo prijavo.
Na
http://wl500g.info/ je par ljudi napisalo zelo dobre prirocnike za nadgradnjo iz originalnega na Olega.