Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Imamo aplikacijo, ki zasede lep del pasovne širine mrežne povezave (mrežne kamere). In če dam več kot en priključek na npr. WRT54GL, potem pride do "cukanja". Če pa kamere vtaknem v navaden switch, pa stvar dela. Preskus smo naredili tudi z Netgear routerjem, ki je pa še večja katastrofa. Testiral sem tudi tako, da vtaknem dve kameri v router in v router priključim še PC, pa se že takoj pojavi cukanje. A je kje kakšna fora z delovanjem mrežnih stikal pri routerjih (pa še en Level one router sem preskusil in isto)? WRT in Netgear smo preskusili z original in dd-wrt firmware-om in je isto. Tako na oko se mi zdi, da stvar deluje, dokler so paketi enako veliki, ko pa se slika spreminja, začne blokirati, ker se spreminja velikost slike, ki jo mora prenesti.. Pa glavnina podatkov gre od kamere k PCju.
Kakšna ideja?
Jernej
Če ti ena kamera zasede veliko večino pasovne širine mreže je pač nemogoče po mreži prenašat dvakrat toliko!
Klasičen switch oz. ruter ima nazivno hitrost 100 mbit/s, kar dejansko pomeni da je vsota VSEH prometov skozi box lahko max. 100 mbit/s in nič več. Če ti nanj pošiljaš podatke z dveh virov po 80 mbit/s je itak da preveč.
Zakaj ti na enem switchu dela .. verjetno zato ker ima dejansko večjo nazivno prehodnost. Dober switch (ki seveda stane malo več kot "osnovni" model) ima lahko na vsakem vhodu po 100 mbit/s pa še vedno sfolga .. seveda dokler ne preobremeniš ene linije (hočeš čez pošiljat 200 mbit/s)!
Skratka router je že sam po sebi namenjen "amaterskim" uporabnikom in tako tudi deluje (tudi dobri routerji) ... če hočeš pravo omrežje potem rabiš router samo za routing (tukaj je bolje kakšen PC z dvema mrežnima in pfSensom) + dober switch za LAN. Potem ima da dela ...