Rotacijski laser, kje kupiti en pocenski primerek?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Naslov pove vse.... moram en strop narediti z gipsom, pa bi mi prišel prav. Kasneje bi ga pa še kje drugje porabil. Ne rabim neke profi zadeve neko "hofer" varianto...

Če je kdo kje videl kaj takšnega se priporočam.

Hvala

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Poglelej glih hofer/lidl je mel zdej enkrat to v katalogu.

Pa prejšnji teden Leclerc. Hofer pa Leclerc mata kataloge tud na netu!

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Rotacijski laserji niso nikjer ravno poceni. Obstaja pa varianta, ko imaš vaservago vpeto v podstavek (naštimaš višino kot pač želiš, seveda v mejah), nivo se da korigirat, da je vodoravna. Vaservaga ima vgrajen laserček, ki ga projiciraš na steno. Nastaviš par točk, porišeš in je to to. Ti lasečki so lahko v obliki točke ali pa v obliki križa - imaš že linijo in ni treba risat. Ni pa to mašina ki bi vzdržala kakšne hude napore ...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Ja vaservago z laserjem imam.... sam včasih pa prav pride "črta" okoli osi
smile-1.gif

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
a s to vaservago na trinožniku se da delat horizontalne linije na npr. treh metrih (da nagneš glavo.. in ti sprojecira linijo na zid)?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
a s to vaservago na trinožniku se da delat horizontalne linije na npr. treh metrih (da nagneš glavo.. in ti sprojecira linijo na zid)?

Moja je klasična vaservaga (60cm) pa notri je laser, ki naredi piko. Črte žal ne!

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
88055.jpg

nekaj takega, samo čang-šlang varjanta; mislim da sem videl v Leclerc katalogu; 20+ EUR;
enkrat sem videl eno.. in je narisala črte - vertikalo in horizontalo; pa me zanima, če mora bit glava ("projektor) vodoraven, ali je lahko nagnjen v eni osi - da "gleda gor",...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Ja fajn bi blo, da bi bila glava. Če pa se zna sama postaviti v "vaservago" pa bi bilo ODLIČNO
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:

ene imajo zraven različne nastavke (pika, križ, črta...)

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Če laser ni samoniveliren je škoda denarja!
Raje si kupi prozoren šlauf in uporabi staro dobro "šlauf vago"
zmaga.gif

Je 100x bolj natančna kot kateri koli "čunga laser"

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ce se spomnis tiste, ki sem jo jaz uporabil, ko sta bla pri meni, je prisla cca 120€ se mi zdi. Sama se postavi v vodoraven polozaj (do 4°), projicira pa ti horizontalne in vertikalne crte do 8m.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
ce se spomnis tiste, ki sem jo jaz uporabil, ko sta bla pri meni, je prisla cca 120€ se mi zdi. Sama se postavi v vodoraven polozaj (do 4°), projicira pa ti horizontalne in vertikalne crte do 8m.

Pa veš, da sem razmišljal, da te pokličem, kje si ga kupil.... ker se mi je zdelo čisto OK za to kar ga rabim!

Kje si ga nabavil?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Fantje fantje, tole se nič ne rabi za eno mansardo spacati. Jaz imam dva vrhunska Hilti laserja, pa za poševnino v mansardi nisem nikoli uporabil laserja.

Stran vržen denar in/ali odlaganje pričetka z delom je tole... vse kar rabiš za poševnino je ena malce daljša vaservaga ali en CD profil odrezan na širino poševnine, pa z njim poravnaš profile med obema UD profiloma.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Fantje fantje, tole se nič ne rabi za eno mansardo spacati. Jaz imam dva vrhunska Hilti laserja, pa za poševnino v mansardi nisem nikoli uporabil laserja.

Stran vržen denar in/ali odlaganje pričetka z delom je tole... vse kar rabiš za poševnino je ena malce daljša vaservaga ali en CD profil odrezan na širino poševnine, pa z njim poravnaš profile med obema UD profiloma.

tukaj se pa nebi strinjal. Seveda se da brez laserja, ti pa lahko iz prve roke na podlagi kar nekaj izkusenj povem, da ti laser prihrani ogromno casa ob vecji natancnosti. Dobra vaservaga konec koncev ni nic kaj cenejsa od laserja.
Laser pa lahko koristis tudi za pozicioniranje vseh doz (za stikala in vticnice) v isto visino, za postavljanje "visecega" pohistva in se nesteto drugi zadev. V koncni fazi jaz sem ga koristil tudi za niveliranje tal, ker je bil estrih ( do 7cm od min do max) in sem z laserjem vse skupaj lepo zniveliral in naredil distancnike na katere je bil postavljen suhi estrih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Za en stropek naredit, kot pravi avtor teme je brezveze. Ima pa pravi, dobri laser kup pametnih uporab, sicer tudi jaz ne bi dal par 1.000€ zanj.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Jaz mam Stanley CL2 za tisto kaj rabim je vrh - pred tem sem si pomagal z zidarsko vrvico ali kako se rece in dejansko sem glede na porabljen cas ze zdavnaj spravil to kaj sem dal za laser noter :D

Za strop samo ga tudi sam nebi kupoval, pac komentar sem dal na "mansardo skup spacat", kr mogoce se bere kdo, ki tudi dela mansardo in mu mogoce pride prav kak ideja za kaj se vse lahko uporabi

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Za en stropek naredit, kot pravi avtor teme je brezveze. Ima pa pravi, dobri laser kup pametnih uporab, sicer tudi jaz ne bi dal par 1.000€ zanj.

mah za stropek nardit ga ne rabim.... bi pa prišel prav... V bistvu mi bi prav prišel pri drugih stvareh in zato bi zapravil nekaj 100€.
Sem pa imel priliko stestirati Hiltijevo zadevo in moram reči, da je odlična.... samo za to kar ga rabim je predrag...