Rotacija tabele .doc,.exe

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
ali word oz. excel omogočata rotacijo tabele, ustvarjene v teh dveh programih? (za 90 stopinj)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Misliš dobesedno, fizično rotiranje tabele ali transpozicijo podatkov v njej - vrstice v stolpce oz. stolpce v vrstice?

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
vse.
tabelo s tekstom za 90 st.
nič mi ne pomaga rotacija tabele brez rotirane vsebine..

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jaz bi tabelo naredil v excelu, v word uvozil kot sliko in rotiral.
Excel tabelo transponira, ne rotira. Tabelo zavrti okoli glavne diagonale, tako da element Xrc postenec Xcr, po dvakratnem transponiranju dobiš original (ne pa tabelo "na glavi").
Za rotiranje v Excelu nimam enostavnejše ideje kot makro.

V Wordu pa dobiš za 90, 180, 270 stopnj rotirano tabelo res najlažje tako, da jo z /Urejanje/Posebno lepljenje, Slika prilepiš kot sliko (pri tem ti ni treba vmes "hoditi" v Excel). Original pa potem izrežeš in prilepiš v komentar slike, če boš tabelo še kdaj kasneje želela urejati.

PS: Primer v prilogi.

Priponke

• 577999-q.doc
    30 KB · Ogledi: 260
Nazadnje urejeno:

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
tole s paste special bom uporabila, ja, najlepša hvala..
zmaga.gif

ko sem šla na net gledat kaj se da nardit, sem vidla, da so ljudje našli precej alternativnih rešitev na to temo.. ampak slika je le slika, ni tako čista kot tabela v originalu...
sicer pa mi ni ravno jasno kako to, da MS še do sedaj ni tega dodal med funkcije office-a...
confused-1.gif

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
.. ampak slika je le slika, ni tako čista kot tabela v originalu...
V mojem Wordu 2003 sta dve obliki pri posebnem lepljenju: "Slika izboljšana metadatoteka Windows" in "Slika (izboljšana metadatoteka"). Pri slednji ne najdem razlik v kvaliteti z originalom (niti na zaslonu, niti na printu).

Sicer pa - če veš vnaprej, da imaš široko tabelo, jo lahko že vnašaš obrnjeno. Če je tabela na samostojni strani, pa lahko tudi vrineš odsek, ki bo imel drugačno orientacijo strani (landscape namesto portret).

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
sicer pa mi ni ravno jasno kako to, da MS še do sedaj ni tega dodal med funkcije office-a...
confused-1.gif
Pravzaprav je dodal - v Publisherju jo lahko zavrtiš za poljuben kot. Podpira pa tudi uvoz iz Worda...

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
tole landscape/potrait je odpadlo že takoj, pač ne morem obrnit lista..

zdej imam pa en drug problem
crazy1.gif

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
ne vidijo se verjetno, ker so pri nastavljenem zumu tanjše od 1 piksla. Spremeni zum, tudi pri tisku bi moralo biti OK (daj print preivew in povečavo na 500%...)

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
ne vidijo se verjetno, ker so pri nastavljenem zumu tanjše od 1 piksla. Spremeni zum, tudi pri tisku bi moralo biti OK (daj print preivew in povečavo na 500%...)

ne, žal. enostavni jih ni. manjkajo... pa gre za enake črte, enaka debelina ipd.. nekje so, nekje jih pa ni.. še kakšna ideja mogoč...?
redface-1.gif

jao te winsi, za znoret..

Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
tole landscape/potrait je odpadlo že takoj, pač ne morem obrnit lista..
Obrnil ga bo tisti, ki bo bral
rolleyes-1.gif

ne morem obrnit lista zarad tiska in načina vezave.. MORA bit na portrait, rotirana.

Nazadnje urejeno:

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
A v pripeti datoteki vidiš črte na obrnjeni tabeli? Jaz pri 200% zumu vidim vse.

Priponke

• 578089-q.doc
    44,5 KB · Ogledi: 200

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
A v pripeti datoteki vidiš črte na obrnjeni tabeli? Jaz pri 200% zumu vidim vse.

jaz pa ne.. tudi pri 500% ne.. ne pri tvoji ne pri svoji tabeli..