Rondo-Duplica pri Kamniku

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Pozdravljeni.Mene pa zanima,če se je že kdo peljal po novem rondoju na Duplici.Po mojem je zelo čudno narejen-je kao dvopasovni,ampak zelo majhen.Včeraj sem se peljal dvakrat čez njega in dvakrat komaj odnesel s celim avtom,zdaj pa ne vem ali jaz narobe vozim,ali oni,ki se hočejo zaleteti vame.Naj mi kakšen,ki pozna ta rondo napiše kdo ima prednost...
evil.gif

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Dodajam še eno sliko
1102338-krozisce13.jpg

Priponke

• 1102338-krozisce13.jpg
    1102338-krozisce13.jpg
    50,5 KB · Ogledi: 433
Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.566
113
Emona / Carnium
40km/h ali manj. To je prvi pogoj, da se v rondoju zadeve odvijajo normalno. Če so hitrosti višje, je rondo premajhen, čuden, ljudje narobe vozijo, slabo označen itd...
Drugi pogoj je, da se pravilno razvrstiš (če imaš možnost) in tako ne menjaš pasov v samem rondoju...to res poenostavi vožnjo skozi rondo.
Pri nas je verjetno še tretji pogoj, in sicer, da v trenutku, ko se pelješ skozi rondo, ni drugih vozil, ki poskušajo rondo zvozit čimbolj naravnost, čimhitreje ipd.
Rondoji so super rešitev v določenih situacijah, vendar se mi zdi, da bi jih pri nas morali prepovedati, ker se ljudje ne znajo normalno pripeljati skozi...

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Glede na talne označbe greš na desni - zunanji pas, če hočeš it desno ali naravnost oz. na prvem ali drugem izvozu ven; na levi, notranji pas pa, če hočeš it ven na drugem ali tretjem izvozu. In tisti, ki so že v krožišču, imajo prednost.

Nazadnje urejeno:

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
No,saj ravno tukaj je bil problem.Vstopil sem v rondo po tej sliki na levem pasu,šel počasi skozi cel rondo in ko sem hotel zavit ven z njega so se vključili po zunanjem pasu v rondo-po mojem mnenju morajo oni počakati preden se vključijo na rondo.Drugi primer je pa bil,ko sem ravno tako po tej sliki pripeljal po levem pasu in se lepo vključil na notranji pas,drugi voznik pa pripelje po desnem pasu in direktno proti meni na notranji pas-na sliki se lepo vidi,da gre on lahko samo na zunanji pas in potem ven iz rondoja. No pa tudi iz tega levega pasu (iz slike) so na začetku zavijali kar levo v kontra smer-zdaj je že bolje
cheer.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Na splošno velja, da imajo v rondoju vedno prednost tisti, ki so že not. Tisti, ki se vključujejo, nimajo prednosti.
Itak je pa folk pr nas prtegnen in bo trajalo še dve generaciji, da se bodo naučil vozit skozi rondoje.
Men je pa rondo kul. Tudi če se najde pacient, da ne morem ven, pač naredim še en častni krog po rondoju, no big deal.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Rondo kot sistem je tam ok, vendar:
- za tak premer je popolnoma narobe, da sta dva pasova
- priljučki so preveč skupaj (spet; večji premer)
- iz smeri Mengša je kapitalna neumnpost posebni pas za smer Jarše/Domžale (WTF, 3 avti na uro...)
- v osnovi je zgrešeno en prometni pas pred rondojem razširiti na dva in potem za rondojem spet združiti v enega,
- boljše bi bilo imeti dva izvozna pasova za smer Duplica in POTEM priključek za Hofer (ampak tisti, ki je ta rondo financiral se s tem ne bi strinjal)

Kakorkoli, ni najbolj posrečen, ker je za moje pojme za tak radij nepotrebno zakompliciran.
On, tadrugi na obvoznici pri OMVju, je neprimerno bolj tekoč, pa je vsepovsod samo en pas, sta pa dva kraka manj in je več prostora med uvozno/izvoznimi kraki.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
saj meni so tudi rondoji všeč-samo ta mi ni-za častni krog je skoraj premajhen.Je pa na Kamniški obvoznici še en nov rondo in je lepo enopasoven in tam ni nobenih problemov.Tudi ta na Duplici bi moral biti enopasoven in bi bilo vse v redu.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Hja, tale rondo pri Duplici dela težave kar veliko ljudem. Največkrat opažam, da ljudje ne je***o tej razvrstilnih označb, in se tako lepo po zunanjem pasu peljejo na npr 3 izvoz, tako da lepo 2x (!!) prevozijo polno črto, ki označuje, da moraš iz zunanjega pasu zapeljati ven!
Drugi problem pa je v tem, da ljudje kar zapeljejo v rondo, tako da tebi, ki si npr na notranjem pasu, in se hočeš premakniti na zunani pas, da boš šel naslednji izvoz ven, onemogočijo spreminjanje pasu (pred tem pasu "ni mogoče" zamenjati zaradi polne črte za izvoz iz rondoja).

Skratka, loterija
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Pozdravljeni.Mene pa zanima,če se je že kdo peljal po novem rondoju na Duplici.Po mojem je zelo čudno narejen-je kao dvopasovni,ampak zelo majhen.Včeraj sem se peljal dvakrat čez njega in dvakrat komaj odnesel s celim avtom,zdaj pa ne vem ali jaz narobe vozim,ali oni,ki se hočejo zaleteti vame.Naj mi kakšen,ki pozna ta rondo napiše kdo ima prednost...
evil.gif

Tole je pač velika zadeva. Če bi rad videl mali 2 pasovni rondo idi v mb na pobrežje...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz se peljem vsak dan preko njega, res je bistveno nevarnejši od tistega pri OMW. Upam, da se bo narod navadil.

Precej pomaga uporaba smernih kazalcev, kar marsikomu ni jasno. Jih je pa res težko vklapljati sredi kroženja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
- za tak premer je popolnoma narobe, da sta dva pasova
- priljučki so preveč skupaj (spet; večji premer)
- iz smeri Mengša je kapitalna neumnpost posebni pas za smer Jarše/Domžale (WTF, 3 avti na uro...)
- v osnovi je zgrešeno en prometni pas pred rondojem razširiti na dva in potem za rondojem spet združiti v enega,
- boljše bi bilo imeti dva izvozna pasova za smer Duplica in POTEM priključek za Hofer (ampak tisti, ki je ta rondo financiral se s tem ne bi strinjal)

Kakorkoli, ni najbolj posrečen, ker je za moje pojme za tak radij nepotrebno zakompliciran.
On, tadrugi na obvoznici pri OMVju, je neprimerno bolj tekoč, pa je vsepovsod samo en pas, sta pa dva kraka manj in je več prostora med uvozno/izvoznimi kraki.

467716-post_slo.gif

zaradi samega naklona na spodnji strani rondoja je pa še driftat težko skozenj, drugače pa glede na kvaliteto izdelave cestišč zadnje čase itaq verjetno ne bo dolgo zdržal, mogoče ga sčasoma kaj preuredijo
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
> za tak premer je popolnoma narobe, da sta dva pasova
V MB pri Q-Landiji je na oko celo manjši, pa lepo funkcionira z dvema pasoma.

> priljučki so preveč skupaj (spet; večji premer)
To pa je možno. Predvsem v klasičnih, ko nimaš časa z notranjega pasu na zunanji it, pa potem ven, zato folk seka direktno.
Ampak po sliki sodeč je to "turbo" krožišče, ko pas izbereš pred vstopom in ne rabiš v krožišču menjavat, tako da ne vidim, kaj bi bilo narobe.

> v osnovi je zgrešeno en prometni pas pred rondojem razširiti na dva in potem za rondojem spet združiti v enega,
Ah, a v navadnih križiščih ni tako, da so pasovi za razvščanje???

Glede menjavanja pasov na turbo krožišču (pomnimo: prepovedano je). Ponekod so dvignjeni robovi med pasovi. Samo ne pomaga. Mine bi trebalo nastaviti.

Zanimivo, da nikjer policaja ni, da bi malo urejali. Razen napačne vožnje, vsaj polovica napačno (ne)uporablja smernike.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
> za tak premer je popolnoma narobe, da sta dva pasova
V MB pri Q-Landiji je na oko celo manjši, pa lepo funkcionira z dvema pasoma.

v točno tem primeru je to res kiks... bi bilo veliko boljše 1 malo širši pas, bi bilo veliko bolj tekoče in varno ampak hoffer kot financer tega je imel svoje načrte (t.j. izvoz ter uvoz izpred trgovine direkt v rondo in posledično več pasov, prednosti, neprednosti, krneki).. meni so rondoji na splošno super zadeve in mi tudi pod razno ne predstavljajo problema ampak na temu moram pa pazit prav vsakič, ko nisem sam v njem.....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Ta rondo ime 2 napaki

1.
Prvi izvozni pas ni fizično ločen po polni črti in tako namesto da bi folk zavil ven na šmarco vozi preko polne črte, tam kjer je črta bi mogli tiste konfine kot so v večini dvopasovnih rondojih

2.
V rondo vozijo vozniki ki ne vedo sploh kje vozijo in kako se vozi v rondojih, posledično ne uporabljajo žmigovcev ker je že to preveč za njihove možgane... Predlagam cestno kamero in vsakemu ki ne uporablja žmigovcev nabit 200€ kazni!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.499
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne vem, ampak tukaj je res nekaj hudo narobe... Namreč, tudi jaz bi se skoraj razbil v tem krožišču! Kje je problem? Res je, da sem izbral levi pas (na sliki), ven pa sem šel na izhod za Gornji grad oz. na obvoznico, ampak, pazi, glede na talne označbe sem bil lepo voden do izhoda na obvoznico, seveda pa bi šel lahko tudi naprej. AMPAK, pravi pas za zavijanje na obvoznico (desni na sliki), se za izvozom za Homec konča oziroma je narisana na cestišču prekinjena črta, ki pa jo noben ne upošteva in se ne ustavi, tako prihaja do situacije!!! ZAKAJ, hudiča, potem piše na tabli smer Ljubljana, če pa greš lahko ven na obvoznico in zakaj hudiča piše na tabli Gornji grad, če se ta pas kar naenkrat konča za izvozom za Šmarco!?
confused-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Za nas slovenceljne so pasniki in kolovozne poti in lepo pes. Se s kolesom se vecina ne zna vozit pomoje. Bedakov kot jih nastejes pri nas v 5 min jih tezko najdes kjerkoli. Vsak drug na teleonu, v tomacevem posrek cez vse pasove, robnik, blokada krizisca in zvizganje, klobucarji, ki se vozijo 40 ne glede na sirino ceste, razmere, razred ceste. Se mal pa bomo ko pakistanci.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
KSZ:
Jaz sem občinarjem težil že takoj, ko sem slišal, da bo dvopasoven. Ni namreč nobene potrebe po tem. V bližini sta dva enopasovna in vse lepo teče, tukaj pa je kaotično.

Zanimivo je tudi, da je bil v Kranju (pri Mečkatorju) na začetku dvopasoven krog, pa so ga po mnogih nesrečah zmanjšali na enopasovnega. A glej zlomka - le malo zatem, so komaj dober kilometer stran (Šenčur) spet naredili dvopasovnega ...
bonk.gif

Dokler ni potrebe, naj bo krožišče enopasovno. Dvopasovno pa res po temeljitem premisleku.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Da je ta rondo dvopasovni je totalna bedarija. Nekaj več zavijanja desno je iz Duplice v smeri Mengša. Ostalo veliko manj. Glede na označbe in širino obup..

Vkolkor bi bil podoben kot je oni v podgorju bi vse lepo funkcioniralo. Šel skozenj morda 10* pa vedno samo gledam kaj bo od kod priletelo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Pa dopovej ti to tistim mojstrov. Govoril sem tudi z (neprojektanti) na Direkciji na ceste in so se strinjali z nami. Res ne vem, kje najdejo te umotvore. Pizdarija - ko prideš po obvoznici in greš proti Mengšu - najprej pač počakaš, da skočiš v notranji krog, potem pa imaš za izvoz (vključno z menjavo pasu) silno malo prostora (še posebej, če kdo zapelje iz smeri Duplice v krožišče).
bonk.gif

jebeštrga jih gleda ... dol iz Bleda.