Romuni, Bolgari & co okupirali Ravbarkomando

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ob 21.30 sem se peljal mimo postajališča Ravbarkomanda v smeri proti Ljubljani in je bilo tam toliko "prikoličarjev", da so stali na koncu uvoznega pasu na AC. Kot mravljišče, čisto polno. Družbo so jim delali Atlas avtobusi, seveda isto s prikolico.

Vsi ostali smo seveda zaradi tega zavirati na 0 km/h. Je bil kakšen meet ali je to standardna scena ob nedeljah zvečer... ciljajo, da bo schengen manj oster, ker se carinikom/policiji ne da delati ob nedeljah ponoči ali je njihova obična tura, da grejo v petek dol, v nedeljo pa nazaj gor? Meni je bilo enostavno nepojmljivo, da so uspeli zabasati celotno postajališče...
confused-1.gif

Pa tudi sicer je celoten promet potekal v tem stilu, od Vrhnike do Ljubljane smo vozili po prehitevalnem povprečno 80, po voznem pa 75 km/h. Atlas avtobusi seveda veselo prehitevajo vse osebne avtomobile, za katere se jim zdi, da gredo prepočasi...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
na Barju jih je tudi kot lisja in trave; en se je še v hecu postavil (pokleknil) pred WC in fehtal; ostali so cepali od smeha... imel sem občutek, da je to že prej počel.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
To radi delajo, postavijo se pred WC in pobirajo uporabnino od neukih turistov.

Ko opazijo delavce DARS-a ali Petrol-a pa odidejo.

V spalkah pa ne ležijo več v travi okoli počivališča?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Vidim, da se redko voziš po avtocesti.
smile-1.gif

Tako zabasano je čisto vsak večer in ne samo ravbarkomanda temveč vsa avtocestna počivališča po sloveniji tako, da včasih komaj mimo prideš.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Jaz se tudi že nekaj časa sprašujem, zakaj je toliko Romunov, predvsem pa Ukrajincev, pa tudi Moldavcev na naših AC. Vsi imajo neke stare kombije, nabasane do plafona, od zadaj pa ponavadi še prikolico. A to oni kaj švercajo iz EU v njihovo državo? Nič mi ni jasno, nekaj let nazaj tega ni bilo...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
keri zakon pa omejuje ustavljanje na počivališčih
confused-1.gif

3/4 bi jih lahko kaznovali / odredili izredni tehnični / pobrali tablice zaradi preobteženosti ali tehnične neizpravnosti. Ampak je Mahoney v eni drugi temi razložil, da se potem hitro oglasijo razni varuhi ubogih in zatiranih ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

Jaz se tudi že nekaj časa sprašujem, zakaj je toliko Romunov, predvsem pa Ukrajincev, pa tudi Moldavcev na naših AC. Vsi imajo neke stare kombije, nabasane do plafona, od zadaj pa ponavadi še prikolico. A to oni kaj švercajo iz EU v njihovo državo? Nič mi ni jasno, nekaj let nazaj tega ni bilo...

daleč od starih kombijev... so povečini dost novi, proti pričakovanju. očitno gre za kar dober biznis

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj ste besni. folk pač potuje. zdej vas hebejo bolgari in romuni ko letijo nekam od teh urah.

poglejte si slike iz srbske meje zdej. pa makedonske, grške..tirkov je za 24 ur čakanja,

in ti ansi romuni so civilizirani..turk ti pa dvigne zaveso in se userje na sred ceste. da ne govorimo o pretepih.pa o plastiki..k turki odidejo ostane smetisce tako, da glava boli.

se spomnim hr-sr meje nekje sred 90-tih-..zelel sem si, da pokne atomka

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To se dogaja že 7-8 let. Odkar so pa BG in RO v Evropi - še toliko bolj.
To seveda niso turisti.
Gre za "gastarbeiterje", ki so na delu v ITA, F, ESP. Večinoma delavci v tovarnah, poceni delovna sila pač.
Vmes je veliko švercerjev, žeparjev, lopovov...
S temi žeparji, "berači" in lopovi imajo precejšnje probleme po vseh večjih mestih. Fehtajo, kradejo itd...

Švercerji s kombiji pa navozijo domov raznorazne stare gare - zjebani traktorji, skuterji, kosilnice, odsluženi avti, plastični stoli in mize...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Velika večina romunov in ukrajincev ima avtomobil registriran v Italiji, tako, da ne veš če gre za romuna ali italijana. Vendar ko se voziš po pomurski AC in vidiš vsak drug avtomobil z italijanskimi tablicami je jasno da gre za romuna ali ukrajinca, ki se pelje domov.
V Prekmurju je pa "pregledni postopek" običajno tak, da celoten promet iz avtoceste preusmerijo na počivališče (zaprejo odsek), na počivališču pa carina+policija, ki sumljivce izloči na parkirišče ter jim "obrne" avto/kombi/tovornjak. Je pa daleč od tega, da bi lahko vse polovili in pregledovali, ker jih je enostavno preveč.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
A mi lahko nekdo razloži.....

....zakaj se ne pobira parkirnine na teh počivališčih? (tudi če bi blo 0,1€ na uro bi bilo nekaj) S tem dnarjem bi vsaj malo "popravili" ta počivališča, ki jih ti kamionarji razirjejo....

..... zakaj ni bencin na črpalkah na AC dražji tako kot drugod po EU? Mater se smo v EU, zakaj je treba vse nas "colat" ne pa "samo" tujce na AC..

tu se prav vidi, da nismo trgovci...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Parkirnine se ne pobira:

1. za kamione, ker so obvezni počitki določeni z zakonom

2. za osebna in kombije, ker je počivališče na avtocesti namenjeno počivanju, da utrujen voznik ne naredi pizadrije na cesti

Sicer pa - a si ti videl v kateri državi, da bi se na počivališčih na AC pobirala parkirnina?
17758-icon_confused.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Parkirnina se plačuje na AC počivališčih v angliji.
Plačajo tako tovornjaki kot osebni, prve dve uri je brezplačno nato pa plačaš med 15 in 35 funtov in ti velja 24ur.
Kazen za neplačilo pa je okoli 300€.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ok naj se furajo po AC , sam če imajo na pouno naložen kombi in zadi še prikolico, naj si še mal luči naštelajo ker jim svetjo v nebesa....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi pri nas bi lahko bilo nad dve uri za plačat. Ker več kot 2 uri nimaš kaj delat na počivališču - razen seveda če imajo hotel ali motel.

Dražji bencin na AC pa je po moje dvorezen meč, potem imaš pa vso to golazen, ki zavija iz AC, da ne plačajo več za gorivo in serjejo po vaseh. No mogoče se motim, sam sem v Nemčiji vedno zavil dol, sem še kako lepo vas tako našel, seveda pa nisem nasral vse naokoli, še kak spominek sem kupil.