Rolo garažna vrata nakup

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Ima kdo konkretne izkušnje z firmo kipkop.si ?? Kaže da so kar močni na področju izdelave ? in montaže raznih vrat. Cene tudi dokaj realne ,

So korektni ,se držijo rokov montaže... Na splošno.

Zelo prodorna je tudi firma solliss.eu iz hrvaške , sicer cenovno zelo ugodno ,a me skrbi kako je s samo montažo in potem garancijo. ?
lp

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Jaz sem tudi gledal najugodnejše, pa sem vzel pri HANUS-u, sicer navadne, imajo pa tudi rolo.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz imam dvojna vrata od kipkopa.

300š x 250v =600e.

So kitajska, motor dooya, delajo. Montiral sem sam, montaža ni enostavna, v bistvu imaš popolnoma odprte roke kako si jih boš zmontiral ker so navodila v qrcu. :)

IMG_3035.JPG

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Ojla.
Da ne odpiram nove teme.
Kupujem rolo vrata in me zanima, če ima kdo izkušnje z vrati Martinčič ali pa Mkl? Poznam normstahl in hormann, zanima jo me pa tudi kvalitetni slovenski izdelki.
Če ima kdo izkušnje od zgoraj omenjenih ali tudi čisto tretjih proizvajalcev, se priporočam za vaše izkušnje. Kitajci me ne zanimajo.

Lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Ojla.
Da ne odpiram nove teme.
Kupujem rolo vrata in me zanima, če ima kdo izkušnje z vrati Martinčič ali pa Mkl? Poznam normstahl in hormann, zanima jo me pa tudi kvalitetni slovenski izdelki.
Če ima kdo izkušnje od zgoraj omenjenih ali tudi čisto tretjih proizvajalcev, se priporočam za vaše izkušnje. Kitajci me ne zanimajo.

Lp
Saj osnova mislim da je povsod ista... Motorji ,lamele..to je vse od drugod..

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Saj ravno o tem razmišljam. Kako je z detajli, vsi imajo na isti način ročke za dvig vrat, ko ni elektrike, garancija je tam tam (pustimo normstahl, ki ima daljšo, čakam pa še ponudbo hormanna).. moram se še malo pozanimati..

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Poznam martinčiča, možakar ve kaj dela in vgrajuje samo kvalitetno robo... Ni pa med cenejšimi, kvaliteta se pač plača... Sem hotel pred leti najprej njegove ampak ker smo bili omejeni na budget sem potem vzel dvojna kitajska. Delajo še danes, če bi sedaj delal še enkrat bi ravno tako kupil kitajske.. So pol cenejše, delajo pa isto.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Poznam martinčiča, možakar ve kaj dela in vgrajuje samo kvalitetno robo... Ni pa med cenejšimi, kvaliteta se pač plača... Sem hotel pred leti najprej njegove ampak ker smo bili omejeni na budget sem potem vzel dvojna kitajska. Delajo še danes, če bi sedaj delal še enkrat bi ravno tako kupil kitajske.. So pol cenejše, delajo pa isto.
Kje si jih kupil?
so lamele kaj obrabljene od drgnjenja?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
KipKop, 250x300cm, če me spomin ne vara so bila 500+ddv po komadu. Motor in elektronika dooya, če crkne dobiš na aliexpressu za smešn dnar. Lamele niso obrabljene, itak laufajo po nekem plastičnem blagu.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Najbolj profi so meni delovali kip-kop in hancman vrata. Predračun kot se šika. Kip kop ,je pa z ogledom in potem vrh od vrha. Do milimetra vse zapisano ,fotografirano..

Dvoje vrat z popusti mere 300X220 je bilo povsod v rangu nekje od 1800-2200 evrov..Tako da tisto 500 + ddv ne vem kje dobiš ?? Govorim pa z montažo.
Jaz sem potem vzel od lokalnega monterja Ultus.

Lamele ,imajo celo nekatero zapisano da se lahko sčasoma poznajo sledovi uporabe. Če dobro pogledaš je itak žal logično da se bo kaj poznalo se le navijajo same po sebi.

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Lastna montaža.. Meni je že ob pogovoru lepo razložil ,da če vzamem potem samomontažo ,ogled in izmera ni več zastonj..

Pa še en kup podrobnosti mi je razložil ,in sem se kasneje odločil za nakup z montažo. Sicer drugje.
Tudi sama garancija ,mislim da imam 7 na komplet in 3 leta na motor. Jih ni vleklo enakomerno gor ,so prišli takoj popraviti ,nastaviti.. Na eni lameli je bila mala udrtinica ,so prišli menjati...

To je takšna stvar ,da sem dal tistih 700 evrov zraven in je narejeno kot se šika. So le vajeni.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz sem vedel v kaj se spuščam, mi je pa tole ogledom in izmero sila neprijazno. Jaz sem vzel kit komplet, ker sem delal iz nule. Najprej stebri, potem vrata gor in nato šele vse ostalo.. Tudi zožat jih ni noben problem.. Malo merjenja, flex in gas :)

Za ta denar katerega si plačal bi tudi jaz pričakoval kaj več kot eno leto garancije.. :) Če nimaš dveh levih rok vse to nastaviš sam.. Ampak v kolikor pošteno plačaš in imaš support. Bi jih tudi jaz poklical.. Ali pa mogoče ne, odvisno od težave..

Men je blo škoda dat 700e za nekaj kar lahko naredim sam.. Mislim, da sva z kolegom porabila 2 popoldneva.

China numba wan :D

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
To se pač vsak sam odloči.. Tudi sam marsikaj postorim sam ,samo take zadeve ki so bolj na dolgi rok ,pa raje prepustim..Ni pa nobena znanost .Se strinjam.