Rok zapadlosti

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A pozna kdo ali obstaja kakšno pravilo/sklep... po katerem se morajo držati Izdajatelji položnic o nekem minimalnem "roku zapadlosti položnic".

Npr. je vse v skladu s pravili, če dobiš položnico na dom v PON. rok plačila imaš pa že PET ali celo NED. ?

Kot sam vem naj bi bil minimalen rok 8 dni ?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
poglej datum položnice. mogoče se je malo zgubila in ni bila dovolj zogdaj dostavljena.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
SEj nima veze za točno to položnico...zanima me na splošno če je kje zapisano ali je lahko uradno tudi dan izdaje tudi dan plačila -> totalno banalen primer pa vseeno v SLO je vse možno. Verjamem pa da razni upravniki ne morejo čakati nešteto dni na vse prispele "denarce".

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Jaz sem ta mesec tudi dobil položnico za Amis dan pred rokom plačila.......z napačnim zneskom tako kot že 5 mesecev pred tem

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Poglej pogodbo, ki si jo sklenil z dobaviteljem. Če ni določeno, potem 8 dni od prejema računa.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
hysterical-1.gif

meni so za leasing poslali 19., rok plačila pa 18.
hysterical-1.gif

Vzajemna pa mi en mesec sploh položnice ni poslala, sem debelo gledal ko je naslednjič prišla dupla cifra + obresti
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
T-2 ima naprimer v splošnih pogojih napisano takole:

Naročnina se obračuna in plačuje za preteklo obračunsko obdobje. Naročnina se obračuna od vklopa do zadnjega dne obračunskega obdobja. Če naročnik v 15 dneh po zaključku obračunskega obdobja (koledarski mesec), ne prejme računa, je o tem dolžan nemudoma pisno ali na drug enakovreden način obvestiti T-2, sicer se šteje, da je račun prejel 15. dan v mesecu za pretekli mesec.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
hysterical-1.gif

meni so za leasing poslali 19., rok plačila pa 18.
hysterical-1.gif

Vzajemna pa mi en mesec sploh položnice ni poslala, sem debelo gledal ko je naslednjič prišla dupla cifra + obresti
bonk.gif
To, da ti lizing sploh pošilja položnice, je njihova dobra volja, oz. lepše povedano, dobra poslovna praksa. Imaš namreč plan plačil, ki si ga podpisal, in tam imaš določene vse datume zapadlosti posameznih obrokov za vseh pet (oz. na koliko let si pač vzel lizing) naprej.
Položnica pri lizingu namreč ni osnova za plačilo, ampak pogodba ter pripadajoči anuitetni načrt.

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
231
46
28
ljubljana
Popolnoma isti odgovor sem jaz dobil na SKB leasingu.

Dočim z Debis ali NLB same dobre izkušnje.Tudi če zamudiš kakšen dan ne dneve ni panike.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa saj nikjer ni nobene panike, če zamudiš do enega tedna.
Moje pisanje se nanaša samo na položnico. Le ta namreč ni osnova za plačilo (kar se tiče lizinga).