Roj čebel

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zgodilo se mi je prvič: na mojem vrtu, skoraj sredi Ljubljane, se je pojavil precej velik roj čebel.
In sedaj ne vem kaj naprej. Po nekaterih zapisih sodeč, bi moral klicati čebelarja, drugje mi svetujejo da naj jih pustim in bodo odšle same. Morda kdo na Alterju lahko svetuje kaj bolj določenega?
Hvala!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Pokliči čebelarja. Smo pred časom imeli pri babici isti primer, prišel čebelar pobasal čebele in to je to.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če ne znaš ravnat z zadevo potem poklič čebelarja, bo rad prišel iskat. Do večera bodo verjetno ostale tam, če jih le ne bo kdo drezal al pa če ne bo padel kakšen močan dež. Je pa lep rojček.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Najlepša hvala za nasvete, poklical sem najbližjega čebelarja, ta pa kolega, ki menda pride zvečer po njih.

LP

Edit: in pred nekaj minutami so prav tako, kakor so priletele, tudi odletele. V obliki majhnega temnega oblačka.
Zanimivo.

Nazadnje urejeno:

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Hvalabogu da nisi eden od psihopatov, ki bi jih z bencinom polil pa vžgal. Žal tudi taki obstajajo
jezen.gif

Tak da svaka čast tebi
zmaga.gif

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Hvalabogu da nisi eden od psihopatov, ki bi jih z bencinom polil pa vžgal. Žal tudi taki obstajajo
jezen.gif

Tak da svaka čast tebi
zmaga.gif

Lepo, da daješ ideje...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
jezen.gif

Tak da svaka čast tebi
zmaga.gif

Lepo, da daješ ideje...

Mater ampak ste eni res bolniki, kdo bi sploh pomislil na tako neumnost
shocked-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Na vikendu so se nam preko poletja lani za hišo zaredili sršeni, gnezdo od oka res skoraj 2m.

S starcem sma se oblekla ko eskima, vzela škropilnico za drevesa, nafilala z bencinom, pol sma pa ponoči
ko so hibernirali vdarla not, prižgem faracajg, stari špricne jaz pa z dvema pipsoma čakam na prve preživele
smile-1.gif

Razn tega da sma nasledn dan 3 ure barvala podes ni blo drugih zapletov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mnogi vikendi si tudi ne zaslužijo kaj več ( odlagališče odsluženega pohištva in stare krame PRESS ).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Tole ti rojijo se se selijo par dni. Kje pa imaš najbližji čebelnjak? Ker letijo v krogu 1 km okoli starega čebelnjaka saj tako je sosed rekel, ko ima čebelnjak pri nas, da mu ne grejo dalj kot 1 km. Pri nas doma damo pod roj kar prazno škatlo pa počasi dvigneš, da so vse notri in mislijo, da so v deblu/panju in ne gredo nikamor.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V tem času od dogodka, sem izvedel nekaj stvari - recimo, kdo je možni 'lastnik' čebel, da to pravzaprav v moji okolici (Moste) ni nekaj novega in da se je ta roj kasneje ustavil še na dveh lokacijah, potem pa se jih je le 'usmilil' nek čebelar in jih posvojil.

Prejšnji teden, pa sem doživel še en roj, tokrat je bil to manjši roj letečih mravelj, ki so se odločile za zasedbo spodnjega nadstropja v hiši. Po nekaj minutnem pometanju in preganjanju iz prostorov smo se jih kar uspešno rešili (da ne bo ogorčenja - ne s pobijanjem, vsaj v glavnem, ne), dogodek pa je po 15 letih prvi take vrste. Enako kakor tisti s čebelami.
Kaj je to letos, ne vem, vsekakor pa je kup nenavadnosti...

Še enkrat hvala vsem, ki so mi pri čebelah pomagali z nasveti!

LP