Ročka od pipe se težje premika

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Ročka od pipe v kopalnici se nekam težko premika. Ni več tistega gladkega teka gor/dol in levo/desno, ampak je zadeva precej trša. Ni problem v tem, da se ne bi dalo premikati, ampak človek dobi občutek, da se bo enkrat (vsaj zgornji del) zaradi tega odlomila (pa recimo da je posledično tudi malo težje naravnati pravo temperaturo vode).
Je to kaj, kar se da popraviti (odšraufati, popucati eventuelni vodni kamen ali odtesniti/zatesniti kakšen šrauf) ali je zadeva zalimana in ji ni rešitve?

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Da se, v najslabšem primeru pa zamenjaš mehanizem v pipi.

Vsaj jaz sem to že dvakrat počel.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
MOgoče to Armal?

tudi pri meni, tako bi rekel, včeraj je bilo vse OK, danes bila ročka trda.

Baje se da mehanizem namazat, nekako pa tako, tam ko je tisti čepek s rdečo in modro piko, tam spodaj je nek vijak, katerega odvijačiš in snameš kapo dol. Potem dalje pa še sam ne vem, ker še nisem prišel zraven.

Na Armal servisu to uredijo v cca 30 minutah, v večinim primerov tudi če je pipa izven garancije, oz. plačaš zelo malo. Problem je samo v tem, da moraš vodo zapreti za celo stanovanje, saj se je začelo to dogajati na pipi pri bani.

Lp,

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kaj je pa vzrok in kje se stvar sname dol?

Nekaj ti je že plexis odgovoril.

Če se prav spomnim, je bil razlog, ker so nekje v hiši menjali vodovod in je potem po ponovni aktivaciji vodovoda pognalo vse smeti po ceveh. In le ta je prišla v mehanizem pipe. Zdaj je odvisno, kakšno pipo imaš. Če je dobra, se ti splača popravljati. Če pa je kar nekaj, pa kupi novo tako za 20 EUR.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Pipo razdri kolikor je mogoče in vse dele potopi v kis za nekaj ur nato speri in sestavi pa bo kot nova.