Imamo nekje od oktobra to škatlo zaposleno...
Uh tale je pa dvostopenska ovira. Kaj pa z druge strani. Zna nazaj ven? Če ga postaviš not in ga pošlješ na polnilnico. Verjetno ima toliko mape narejene, da bo/je ugotovil kjeje?
Gre brez težav čez 2 cm leseno desko široko misim da 12 cm, ki je prag. Malo poropota in je prek.
Malo premalo konkretno si napisal.
Kaj sploh naredi? Se odloči, da sploh ne gre prek ali poskuša? Si ga pustil sploh zadosti časa? Obdeluje prostor po prostor. Se je sploh že poskušal zapeljat prek, ker si rekel da si malo probal? Pusti ga da zaključi mapiranje in ga shrani. NAto probaj postavit na drugo stran praga, če bo ugotovil kje je in ga pošlji nazaj na postajo oz. mu daj posest le ta prostor. Obdela vsak prostor posebaj. Ko enega konča gre v drugega, če mu ne daš le enega prostora.
Za moje pojme ima ta škatla fenomenalno orientacijo in odlične sposobnosti prepoznavanja. Nekajkrat mi je sicer pogoltnil kak selotejp ali kos kartona, če je ostalo po kakem odpiranju paketa na parketu. Veliko večkrat pa je obvozil in mapiral. Tudi košček selotejpa.
Prek klančine, nižje deske na obeh straneh,... bo verjetno šel. Nimam izkušenj. Za probat bo.
V prostoru, ki je nižji, je polnilna postaja. No danes sem ga šele dobil pa pač na hitro preizkusil. To sobo, kjer je postaja je lepo mapiral, poskusil se je tudi zapeljati skozi to oviro, malo je res zaropotal, toda ni šlo... je pa poskeniral del tega hodnika naprej vendar se potem obrnil nazaj.
Bom jutri poskusil še, kako se obnese, če začne mapirati z druge strani. Dol se bo pa menda znal zapeljati, razen če te ovire ne bo zaznal kot stopnice. Toliko da bom imel kompletno mapo zgornjega štuka, spodnji pa pride kasneje na vrsto.
Če te ovire vseeno ne bo znal preskočiti, bom pač probal narediti neko klančino, ali pa naredil tako, da bo ta soba ena mapa, druga mapa bodo ostale v zgornjem štuku (pri čiščenju ga bom pač prestavil ročno), tretja mapa pa bo spodnji štuk.
Se še učim, tole mi je prvi sesalni robotek. Ampak po tem, kaj vse omogoča, mi ni bilo škoda dati toliko za njega. V drugih sobah je kar nekaj kombinacij laminata, linoleja in preprog, ni pa tako visokih prehodov, tako da težav nebi smelo biti. Torej se še učim, kako ga nastaviti, da bo čimbolje opravil nalogo.