Evo pomlad je tu, divje šparge in blušči so se začele in ker je bil včeraj tak lep sončen dan smo jih nabirali.
Najboljše so na rižoto ali pa z jajčki...
Danes pa rižoto.
Za rižoto potrebujemo:
šparge
riž
sladko smetano za kuhanje
čebulo
česen
sol
poper
malo parmezana
Tako zgledajo nenarezane oz. nenatrgane:
pol se jih natrga ali zreže:
narežemo če čebulco in česen:
jaz osebno skuham riž prej:
še ostale sestavine:
Čebulco prepražimo da postekleni in dodamo česen da zadiši:
Ko je čebula prepražena dodamo še šparge in tudi njih dobro prepražimo do mehkega:
Ko so tudi šparge dobro prepražene dodamo riž in dobro premešamo:
Na koncu dodamo še sladko smetano, malo vode, sol, poper in malo naribanega parmezana:
Vse skupaj dobro premešamo in to je to
Jaz sem zraven dal še na hitro prepraženo šunko
Dober tek
Najboljše so na rižoto ali pa z jajčki...
Danes pa rižoto.
Za rižoto potrebujemo:
šparge
riž
sladko smetano za kuhanje
čebulo
česen
sol
poper
malo parmezana
Tako zgledajo nenarezane oz. nenatrgane:
pol se jih natrga ali zreže:
narežemo če čebulco in česen:
jaz osebno skuham riž prej:
še ostale sestavine:
Čebulco prepražimo da postekleni in dodamo česen da zadiši:
Ko je čebula prepražena dodamo še šparge in tudi njih dobro prepražimo do mehkega:
Ko so tudi šparge dobro prepražene dodamo riž in dobro premešamo:
Na koncu dodamo še sladko smetano, malo vode, sol, poper in malo naribanega parmezana:
Vse skupaj dobro premešamo in to je to
Jaz sem zraven dal še na hitro prepraženo šunko
Dober tek
Nazadnje urejeno: