Ribolov - Hrvaska

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem dal v čvek, zaradi hitrejšega odgovora.
Torej zdaj se da prek neta kupit karto: karta
Trenutno nimam masterja pri sebi, pa me zanima, a je zadeva "instant", ali moraš na mail s podatki o karti čakat par dni?
Namreč bi potreboval že jutri, pa nisem zasledil podatka, koliko časa traja, da ti pošljejo.
Če je kdo že prakticiral to, bi prosil za odgovor.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Če je možno pojdi osebno tja in dobiš karto takoj ko plačaš. To pa tak dobiš v kaki ribiški trgovini ali pa v kakem hotelu. Ti pa svetujem, da ne greš loviti brez karte, ker tam so kazni visoke.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala za odgovore.
Mi pa tudi na kraj pameti ne pade, da bi šel brez. Sem si malo zakon prebral in kazni
shocked-1.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Si malce sposodim temo... čist sem depresiven...
uf-1.gif

Sem bil sedaj 14 dni na morju, v Puli, vsak dan namakal po 3-4 ure z različnimi vabami (od lignjev, rakov samotarjev, klapavic,...), res da med 15h in 18h ampak trznila mi ni niti ena riba. Sem nametal vabo v vodo kjer sem lovil (ob obali) da vidim če pride kakšna riba pa nikjer nobene.... Do sedaj mi je vedno uspelo ujeti vsaj špare, kakšnega kneza, menulo itd. Letos mi pa ni trznila niti ena riba pa sem sprobal vsaj 4-5 koncev od Kamenjaka do Banjol.
Lignji na umetno vabo so bili tudi bolj slabi ampak so vsaj bili, ribe pa kot da bi izumrle.
Ali je kdo v zanjem mesecu bil v Istri in ujel kakšno ribo iz obale (palica)?
Vnaprej hvala za kakšno info ali kakšen nasvet in lep dan.

P.s. pa še sin me je skoz hecu .... "LAČNI, LAČNI, LAČNI, RIBIČI SMO LAČNI, LAČNI, LAČNI, KAKŠNI PA DRUGAČNI?" tako da...
bonk.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Hvala! Se mi je zdelo nekaj takega, samo tudi nobenega brancina ni bilo v blizini... Se spominjam lanskega novega leta, da so bile tudi orade vmes... Sem probal z vec navezami pa z nobeno nic.... kot da rib sploh ni... sem probal na dno, sredino s plovci itd...
Lignji so bili, pri meni sicer simbolno , a dve upokojenki zraven mene sta jih ven metali kot za stavo,...nalovili cca 15 v enem popoldnevu... sem mel samo pink umetno vabo, pri njih pa zgleda v glavnem na srebrno padajo
redface-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
za brancina je pomebno vreme, veter, razburkano morje, umazana voda, deževno oz. oblačno,...več šans za ulov
sončno, mirna čista voda,...težji ulov
kar pa ne pomeni, da ta pravila vedno držijo, ker je branko taka lunatična riba, ki jo je težko prebrati
obstaja pa eno pravilo, ki vedno drži, brancina ti iščeš in ne obratno
pri lignjih pa je možno, da niso furali tisti dan pinkije (ki je sicer zelo uspešna barva), ampak mogoče tudi tehnika ni bila pravilna
drugič naj te ni sram pa vprašaj te "stare mace", ker ponavadi z veseljem pomagajo začetnikom, če ne drugo pa uponašaj kar delajo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Da ne bo kaki RIP-ov poleti:

http://www.24sata.rs/vesti/sve...etu/56835.phtml

Citat:
Sluzava, buljava riba, čiji je latinski naziv Sphoeroides pachygaste, prepuna je tetrodotoksina, otrova 1250 puta jačeg od cijanida, čiji jedan gram može da ubije 30 ljudi, piše sajt Dubrovnik.hr

Ova riba u subotu uveče uhvatila se za udicu parangala bračnog para Mata i Julijane Brautoviæ. Ulov je bio težak 2,5 kilograma.

http://www.slobodnadalmacija.h...51/Default.aspx

Citat:
U moru u tribunjskoj luci djeca su pronašla ribu fugu (latinski Lagocephalus sceleratus), jednu od najotrovnijih riba na svijetu.