Ribezov sirup

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
No, pa smo spet v tistem delu sezone, ko se bo švicalo po grmovju in nabiralo klope.
grin1.gif

Vse za to, da dobimo ribez.
cheer.gif


Letos je tega pri nas kar nekaj zraslo, zato bi iz njega delali sirup.

Ima mogoče kdo kakšen dober in preverjen recept?
Ker vse, kar se mi mota po glavi je, da je zanj potrebna vinska kislina in cuker.

Hvala za pomoč!
smile-1.gif
 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
BOROVNIČEV, MALINOV, ROBIDOV SIRUP

3 l sadja (borovnice, maline ali robide)
2 l vode
4 dag vinske kisline (jaz uporabim citronsko, ker je veliko cenejša in nič slabša)

Sadje zmečkaj (z roko), polij z vodo, dodaj vinsko ali citronsko kislino in pusti stati 24 ur (da se neha peniti). Precedi skozi gazo ali cedilo (to je zelo zamudno opravilo, če hočeš imeti bister sirup, brez večjih usedlin - vendra se splača).

Na vsak liter tekočine dodaj 80 dag - 1 kg sladkorja. Odvisno od okusa.

BISTVO tega recepta je, da se sirup NE segreva in tako ohrani vse vitamine. Pomembno je, da je shranjen v steklenicah v hladni in temni shrambi

Pa na zdravje želim

*****************************
http://plus.kulinarika.net/recept.asp?ID=2877
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Cifra,
hvala za pomoč.

Sem sicer upala na kakšno gospodinjo (gospodinjca), ki tole kar naprej pacari, ampak dobra volja in pripravljenost pomagati, je pa tudi
cheer.gif