Ribe na žaru

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ve kdo kako pečt ribe na žaru, da ti pri obračanju ne ostane koža prilepljena na rešetke, ker ima s tem težke probleme. Jaz dobim na koncu pasirano ribo.
d055.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kupiš tisto rešeto za ribe in obračaš celo rešeto in ne ribe .. sicer pa je par mojstrov tu ki ti bodo povedali kako se to dela oz. se ne dela. Pri nas se sicer vedno ribo vrže na fajn segreto rešetko, pusti relativno malo časa na eni strani in nato obrne na drugo in tako pusti do konca. Če je riba dobra (sveža) potem so poškodbe minimalne ...
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če nisi ravno mojster potem si nabavi tisto mrežico v obliki ribe, jo not zapreš in obračašm ampak meni to ni všeč.

Drugače pa zakuriš trske/drva, če imaš pri roki olesenelo trto še toliko bolje, počakaš da ogenj pogori, tako da ratajo "drva" že skoraj "siva", potem rukenš ribo na mrežico ( ta naj bo na višini 10cm od ognja), ki ima kvadraten!! profil.
Počakaš da riba sama odstopi!! od rešetk, če jo boš prej obrnil ti bo razpadla, ker se koža drži na rešetkah. Ko riba "odstopi" jo obrneš na drugo stran Med pečenejm jo mažeš z vejico rožmarina, ki ga pomakaš v oljčno olje.
Manj ko obračaš bolje je za ribo.
Simpl ko pasulj
wink-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ve kdo kako pečt ribe na žaru, da ti pri obračanju ne ostane koža prilepljena na rešetke, ker ima s tem težke probleme. Jaz dobim na koncu pasirano ribo.
d055.gif
Imaš samo 2 opciji. Ali jo stalno malo "guncaš" da se ti ne prilepi, ali pa počakaš, da je toliko pečena, da sama odstopi.
Pa jasno peči moraš dati čimbolj suho ribo. Vlažna se raje prime.
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
mi jih pečemo na plošči
plošča mora biti tako vroča, da se iz nje začne rahlo kaditi. riba suha - ne mokra, lahko pa je naoljena. sama odstopi, ko jo malo rukneš
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mene pa zanima, kako bi tako ribo spekli na roštilju?
grin1.gif


Je pa to iz Murterja ribica.

Točno ta se je spekla v kosih, na različne načine, me pa zanima, kako bi izpadla taka riba, če bi jo pekel kot odojka? Verjetno bi bila suha kot poper?
979229-DSCF0023.JPG
 

Priponke

  • 979229-DSCF0023.JPG
    979229-DSCF0023.JPG
    38,1 KB · Ogledi: 449

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Kolk je mel tale gofek
smile-1.gif
, lep kos mesa. tole gre edin na fete, pečem do 8 kil iz kosa kar je več, je problem gradele ker jo teško gor flikneš mislim celo. Ne bi bila suha sam problem je dovolj ognja na dovolj dol časa. Pol pa pomalo sam cajt je treba met, zob od 6 kil rabi 50 minut na eni strani pol pa erotični obrat in še 45 na drugi.
bistvi je da se pečikurcu ne dodaja alkota v neomejenih količinah, ker bo šla riba u 3PM. Kdor peče ribo lahko spije samo pol litra da je ne zahebe.

lp D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Drgač pa če smo že pri ribah tale je iz prejšnjega tedna.

lp D
979282-34377_1425085761572_1665603911_983762_5652226_n.jpg
 

Priponke

  • 979282-34377_1425085761572_1665603911_983762_5652226_n.jpg
    979282-34377_1425085761572_1665603911_983762_5652226_n.jpg
    79,3 KB · Ogledi: 372

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Palica, prejšnji teden na Cabo verde, marlin je pa ušel. Pribor 20 lbs borbe 25 minut lep hec in zabava.
obljubim, da bom poiskal mojega gofka in tuno, gofek 40+ tunič 86

lp D
 

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
mogoče bi jo spekel kot Hrvati pečejo šarana (krapa) ..... na rašljama
979426-1800_Sarannarasljama_1.jpg
 

Priponke

  • 979426-1800_Sarannarasljama_1.jpg
    979426-1800_Sarannarasljama_1.jpg
    132,2 KB · Ogledi: 381

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Podobno, temu sistemu dalmaši pravijo raspločeni, le da se dela na gradeli, razpoloviš čas pečenja, je pa kr teško prkurt ribo večjo od 8 kil, vaja dela mojstra in mojster dela vajo
smile-1.gif

Približno tako

lp D
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja samo krap je mastna riba, če pa pokneš takega kapitalca v morju (gof, lica, zub) je pa dost manj masti, da bi meso sočno ostalo, kot pri odojku