Rezanje svežega zelja

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ker sem ta teden dežuren kuhar sem šel malo pogledat na net glede zeljne solate. Ali je bolj pravilno zeljnata?

Ne moreš verjet, ljudje režejo zelje na salamoreznico, multipraktik, zvijajo vsak list posebej.
smile-1.gif


Jaz dam glavo na pol ali če je večja na četrt, oster nož in gasa.

Kaj pa vi?
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ribežn..ga mamo še za kislo zelje..100kil letno.

bolj je vpršanje, k sveže zelje narežeš, naribaš..kaj pol..a ga stisneš, al sam posoliš, kisaš, oljaš.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri meni mora bit vsaj malo "uležan", torej da sol in kis malo razmehčata zelje. Je pa to stvar okusa.
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pri meni mora bit vsaj malo "uležan", torej da sol in kis malo razmehčata zelje. Je pa to stvar okusa.

To sem dans naredil in je res boljši.

Na ribžn mi nekako ne gre najbolje.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ribežn mora biti dober in predvsem zelo oster. S topim se boš prej urezal. No, saj to je isto kot pri nožih.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma jaz ga ponavadi kar z nožem narežem, če ga delam za solato za dva (pol glave). Če ga imam več, ga pa na mesoreznico. Bistveno lepše in hitreje. Nimam pa nobenega pametnega ribežla, tako, da niti ne poskušam.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jaz imam neke vrste ribežn z enim rezilom. pol glave al pa kako manjšo kar celo vzamem in zribam. hitro in enostavno.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Dobro zelje za pasulj? Zanimivo
smile-1.gif


Mi zelje narežemo kar na salamoreznico in je super. Predvsem zato, ker pride izredno tanko, z roko tako pač ne gre.
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
s temle narežeš zelje in ostalo zelenjavo kakor želiš. Zelje je kot las tanko ( ok - mal pretiravam , je pa enakomerno narezano)




 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Lahko slikaš ali daš kak link?

točno mojega nisem našla tako da sem slikala z mobitelom na hitro. pri mojem je fajn, ker se da nastavljati tudi debelino.
1617010-04112012246.jpg
 

Priponke

  • 1617010-04112012246.jpg
    1617010-04112012246.jpg
    108,8 KB · Ogledi: 1.461

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pa še ena.

btw...tudi tale od escade po moje ni slab. ko bo moj šel v franže si definitivno kupim kaj takega
1617012-04112012247.jpg
 

Priponke

  • 1617012-04112012247.jpg
    1617012-04112012247.jpg
    104,8 KB · Ogledi: 1.354

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Takle ribežen sem imel ene 15 let, lani se je plastika dokončno polomila, ga pa na srečo še vedno prodajajo tako da imam zdaj novega.

Zelje ribam na ribežen, sem pa prejšnji teden slišal za novo fitno, kako zmehčat zelje, namreč tako da ga že naribanega pomočiš v krop. Sem probal in finta "dela".
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ribžn ma ribnčan s suho robo

te plastik zadeve pa top shop..spar, mercator.

predlagam večji ribežen, ke rna to plastiko gredo glavce, ne glave
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Za pasulj ni pomembna sorta
aplauz.gif


Za ostale uporabe pa varaždinc. Ki pa ima eno tako čudno lastnost, da ne dela rad glav. Pa pridelki niso ravno vrhunski. So pa vrhunski izdelki iz njega. Tanki in okusni listi pač naredijo svoje ...
 
Nazadnje urejeno: