Rezanje betonsko železnih stebrov

zidarskiamater

Pripravnik
9. feb 2018
94
4
8
Pozdrav, imam nekaj armiranih betonskih stebrov, ki sem jih imel za vinograd. Na sredini so železne palice zalite z betonom. S kakšnim rezilom za flex bi lahko to prerezal? Domnvevam, da tisto za beton z grobimi zobmi ni primerno za železo.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Če nimaš namenske rezilne plošče,bo najceneje če med rezanjem zamenjuješ rezalke beton-železo.
Vzame nekaj časa,ali pa vzameš nekaj takega

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Štiri betonske sohe sem odrezal s "šajbo" za beton kupljeno v Hoferju. Vse brez težav. :fredi:

I

Izbrisan uporabnik #9334

To se odreže z navadno šajbo za beton, tako kot je Gonzo napisal. Tiste železne palice so pa komaj neka tanka žica fi 4 mm, glih toliko da nekaj je. Pa tudi če bi bile debelejše, nič hudega.

• Všeč mi je
Reactions: HEPAN

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Točno tako. Notri je tenka pletenica štirikrat na vogalih. Šajbo tega pri rezanju sploh ne opazi.
Po rezanju ni opaziti sprememb na šajbi. Pa še cena je bila..»sitnica «:aplauz:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Čisto navadna za fiberco, fi 230. Košta okoli 3 Eje.
Seveda lahko tudi z diamantno, ampak zakaj bi zapravljal? Navadna zelena rezalka za beton.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Ker rad kompliciras.
Probaj prelomit steber. Tam kjer bi ga skrajsal ga podlozi (kot bi naredil gugalnico -vago) in ga poskusas prelomit. Tako bos priselbdi zeleza brez rezanja. Tisto zelezo v notranjosti pa potem kahko s cvikarcami poscipljes. Ce pa se ti bo drugje prelomil, jbg.