Resno vprašanje

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
pozdrav.gif

Dobrodošli nasveti

Do konca Septembra imam status, vsa ta leta sem bil preko staršev zavarovan in dobival otroški dodatek (ga ne dobivam jaz temveč moja mama), delal občasna/začasna dela preko študenta, zaslužil toliko, da sem imel za redne stroške. Imam narejeno srednjo ekonomsko (3+2). Fax ni za mene, kljub trudu.

1.) Varinta: Vpišem se k odraslim, plačam šolnino v višini 400 evrov in se prekvalificiram v tehnični kader. Stroške izobraževanja mi tako rekoč plača država, zavarovan preko staršev in lahko bom delal še naprej preko študenta, spoznaval nove kadre, pridobival izkušnje itd.

2.) Varinta je ta, da se vpišem na zavod in začnem aktivno iskati službo. Vrjetno bi jo dobil, kar hitro, ker bi sprejel skoraj vsako delo (ravno za kelnarja, tesarja pa nebi šel). Ampak, lahko se zgodi, kar sem prepričan, da dela nebi dobil, kaj hitro glede na mojo izobrazbo in 0 delovne dobe. Sploh pa zadnje čase me, kr malo šokira, ker država ne poskrbi dovolj za mlade (določen čas, minimalne plače, težavnosti pri zaposlovanju mladih, ki so diplomirali iz FDV-ja,.....

Jaz bi naredil naslednje, letos se prekavlificiral (narediti moram samo 3 izpite, torej bi bila šolnina prej manjša), delal preko študenta in nabiral nove delovne navade, izkušnje in se kasneje zaposlil.
uf-1.gif
.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Preusmeri se na tehnično, potem se nauči še delat v tetničnem poklicu (npr. strojni tehniki ki se v začetku bojijo umazati roke niso ravno iskan kader) in lahko solidno zaslužiš. Potem ko pridobiš izkušnje in znanje lahko s tehnično šolo v mekaj letih prilezeš do položaja in plače o katere FDV kadri samo sanjajo (razen tistih ki se prigrebejo do državnega korita). Vendar ponavljam, bistveno pri tem je kaj ZNAŠ DELAT in ne kakšen papir imaš v žepu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
kdor ni za učit, tudi za delat ni pravjo
evil.gif

v teoriji in praksi se mi zdi da res drži
crazy1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kdor ni za učit, tudi za delat ni pravjo
evil.gif

v teoriji in praksi se mi zdi da res drži
crazy1.gif

bonk.gif

Tle si ga pa usekal mim.
Dobr veš, da ni vse v papriju in, da je papir samo vstopnica. Praksa je čist neki druzga, kot pa teorija v šoli. Eno je torija, čist drugo je praksa. Teorijo je treba povezaz s prakso. Kaj ti bo papir, če ne znaš delat!!!
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Me prav zanima kaj boš kot trgovec znal naredit s tremi izpiti iz strojništva.
hysterical-1.gif

Dej dej še, kej povej no....mal bolj se ozri naokoli pa boš videl, kolk je faliranih študentov, k nimajo pojma o pojmu. Pa imajo višjo, visoko oz.še višjo izobrazbo in potem jambrajo, kako je težko dobit službo. Tist, k ma 6,7 stopnjo izobrazbe si mora BP najdit službo brez jambranja.
Pozabil si na delovno prakso le to moraš opravit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
me res zanima kako hitro si boš našel službo, ki ti bo všeč in se boš zjutraj z nasmehom vstal!
ko jo boš imel, pol boš pa lahko glasen, kako hitro se dobi služba brez jamBranja

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
me res zanima kako hitro si boš našel službo, ki ti bo všeč in se boš zjutraj z nasmehom vstal!
ko jo boš imel, pol boš pa lahko glasen, kako hitro se dobi služba brez jamBranja

še kaj, kod, da nebi vedel v osnovi je bilo moje vprašanje malo drugačno.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
A nisi ti nekaj razlagal da bos kmet, in imel neke bajne zasluzke od zemlje?

Jaz osebno te se na trznico nebi postavil da krompir prodajas kaj sele kaj drugega.

Btw a ni za vpis ze malce prepozno?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Da te preizkusimo kako se boš obnesel v praksi. Odgovori na sledeča vprašanja:

1.) S čim bi odvil M5x10 imbus vijak z levim navojem, ki je v aluminijasto prirobnico privijačen z zateznim momentom 0.5 [Nm]?
2.) Imaš na razpolago primež in žago z listom oziroma kotno brusilko. V primežu te čaka kaljeni zatič premera 15 [mm]. S čim ga boš prerezal?
3.) Štiritaktnemu bencinskemu motorju prostornine dveh litrov primankuje kompresije. Ali mu boš dotočil podtlačno ali nadtlačno kompresijo? Bi vzel Petrolovo ali tisto, ki jo priporoča proizvajalec motorja?

Če boš vsaj na dve vprašanji odgovoril pravilno si naš in se vpiši na strojništvo!
wink-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Da te preizkusimo kako se boš obnesel v praksi. Odgovori na sledeča vprašanja:

1.) S čim bi odvil M5x10 imbus vijak z levim navojem, ki je v aluminijasto prirobnico privijačen z zateznim momentom 0.5 [Nm]?
2.) Imaš na razpolago primež in žago z listom oziroma kotno brusilko. V primežu te čaka kaljeni zatič premera 15 [mm]. S čim ga boš prerezal?
3.) Štiritaktnemu bencinskemu motorju prostornine dveh litrov primankuje kompresije. Ali mu boš dotočil podtlačno ali nadtlačno kompresijo? Bi vzel Petrolovo ali tisto, ki jo priporoča proizvajalec motorja?

Če boš vsaj na dve vprašanji odgovoril pravilno si naš in se vpiši na strojništvo!
wink-1.gif

Nisem rekel, da bi se usmiril v strojništvo
ne-ne-1.gif
vrjetno za tebe pomeni biti tehnični kader samo strojništvo.
BTW To niso nobeni izgovori.
1.) Bi že nekako (obstaja en kup orodja recimo imbos ključ )
2.) S kotno brusilko oz., če pa nimaš te flektarce pa z žagco, ampak 1.5 cm
3.)proizvajalec
sprasujem se.gif
Ampak kompresija....,če je slaba je treba delat generalno (obročke, bat, tesnila, odvisno, tle em pa ne boš obrnu, ker sem imel že en kup avtov s takim problemom npr. golf 2 je bil idelaen tak, ki ni imel kompresije vzrok obročki oz. bati + ostalo, spet drug avto....bla, bla).

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
službo tudi izobraženi akder ne najde æez noč.

in če se le da se loti kaj rokodelskega. recimo zidaj, polagaj keramiko, delaj štrom, mogoče omete, knauf.

drugače pejt za prodajalca.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
No saj ti kar gre.

1.) Imbus,
2.) Se ne da,
4.) Kompresije se ne da natočit.

Recimo, da si spravil švoh dva skupaj?
zmaga.gif
V katere tehniče poklice pa se boš usmeril, da boš obvladal vso tehniko? Čisto tako iz radovednosti.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Torej se le vrti?
grin1.gif

Da bo veselje še večje. Pred tem, ko je uredil sporočilo, je bilo sporočilo brez odgovorov. Do takrat, ko je pripisal odgovore je minilo ravno toliko časa, da se je posvetoval z znalci. Zaradi prepisovanja mu črtam "švoh dve točki" in pristane na eni. Pogrnil! Naj spoka raje v trgovino.
grin1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Torej se le vrti?
grin1.gif

Da bo veselje še večje. Pred tem, ko je uredil sporočilo, je bilo sporočilo brez odgovorov. Do takrat, ko je pripisal odgovore je minilo ravno toliko časa, da se je posvetoval z znalci. Zaradi prepisovanja mu črtam "švoh dve točki" in pristane na eni. Pogrnil! Naj spoka raje v trgovino.
grin1.gif

hysterical-1.gif

Mal si preber, kakšna vprašanja je dal.
hysterical-1.gif