Dobrodošli nasveti
Do konca Septembra imam status, vsa ta leta sem bil preko staršev zavarovan in dobival otroški dodatek (ga ne dobivam jaz temveč moja mama), delal občasna/začasna dela preko študenta, zaslužil toliko, da sem imel za redne stroške. Imam narejeno srednjo ekonomsko (3+2). Fax ni za mene, kljub trudu.
1.) Varinta: Vpišem se k odraslim, plačam šolnino v višini 400 evrov in se prekvalificiram v tehnični kader. Stroške izobraževanja mi tako rekoč plača država, zavarovan preko staršev in lahko bom delal še naprej preko študenta, spoznaval nove kadre, pridobival izkušnje itd.
2.) Varinta je ta, da se vpišem na zavod in začnem aktivno iskati službo. Vrjetno bi jo dobil, kar hitro, ker bi sprejel skoraj vsako delo (ravno za kelnarja, tesarja pa nebi šel). Ampak, lahko se zgodi, kar sem prepričan, da dela nebi dobil, kaj hitro glede na mojo izobrazbo in 0 delovne dobe. Sploh pa zadnje čase me, kr malo šokira, ker država ne poskrbi dovolj za mlade (določen čas, minimalne plače, težavnosti pri zaposlovanju mladih, ki so diplomirali iz FDV-ja,.....
Jaz bi naredil naslednje, letos se prekavlificiral (narediti moram samo 3 izpite, torej bi bila šolnina prej manjša), delal preko študenta in nabiral nove delovne navade, izkušnje in se kasneje zaposlil.