Reprogramiranje računalnika/ključev???

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Zanima me če je sledeče možno....

Kolegica je imela nalet divjadi........avto ni bil huje poškodovan ( Levi sprednji konec...odbijač, luč, havba, lev blatnik).....po nesreči je bil avto vozen, vendar tehnično neizpraven.....naredil še cca 5km do prvega počivališča kjer smo ga naložili na avtovleko.....plus vseh 45min je normalno lavfal na odstavnem pasu.....

Sedaj na servisu pravijo naj prinesemo še vse ostale ključe da jim bodo programiral novo kodo...
13.gif

Avto po njihovem naj ne bi redno vžigal ( 1x vžge drugič ne)
17758-icon_confused.gif

Se pravi se je nekako reprogramiralo računalnik......oz ali pa so ga na servisu zamenjali z novim....

Vem da imajo nekateri avtomobili nekakšen "kill switch" ki se sproži ob udarcu in blokira motor.....da se ne bi motor poškodoval z nadaljno vožnjo brez tekočin......da ne bi pobegnil iz kraja nesreče...itd...itd.....ampak ok to je stvar stikala ne računalnika
sprasujem se.gif

Malo sumim na ...... ker je avto full kasko in si lahko privoščijo da na polico spišejo vse mogoče napake....

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Corsa 1.4 let 2008
Sej na kasko se popravlja komplet spredi levo + levi bok....že 2 tedna...mal se zavarovalnica zeza mal pa oni očitno...
Kolegica mal pred crashom mela servis pa sam tko mal omenila da se zanima staro za novo...zdej pa avto katastrofa sestavljen (razmaki in prelivi) in masaža po telefonu če bi nouga uzela...ring a bell
smile-1.gif

Tok neočitni da že kr boli...
Totalno mi pa ni jasno kaj mutijo stemi ključi
sprasujem se.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aha, potem gre za Corso D. No, pri tej je airbag računalnik (oz. SDM, kot to imenujejo pri Oplu) del immobiliser sistema ... v primeru, da so se airbagi sprožili, bodo na servisu menjali airbag računalnik ... in je mogoče, da ključe potrebujejo za programiranje novega. Nisem pa 100%, ker sam uporabljam drugačna orodja ...

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Enostavno sem danes to naredu
wink-1.gif

Baje ma corsa spredaj levo ECU ( ne vem verjamem serviserju na besedo) in ker je bil avto butnen spredaj levo......in ker se je vmes accu spraznu.....in ker so najdl ene kode v ECUju......so šli prčkat ECU ker so gledal če je poškodovan zarad udarca....in ni bil....

No uglavnem avto je zadovoljivo popravljen ( pač zadovoljivo ker boljši kot iz salona nikol več ne bo mogu bit).......prelivi delujejo ok......več bomo vidl v lepem sončnem vremenu....razmake so porihtal....

Tko da z odnosom in pojasnili so zadovoljil moj "firbec".....in avto smo prevzel