repki kozic, riževi rezanci,....

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
se mi jejo. Pa do sedaj nisem glih prakticirala te prehrane, pa tudi ne bom nek manijak postala na to hrano, ampak malo za gušt....

kaj lahko naredim, kaj moram dokupit (da je bolj enostavno)? Mislim, da imam v omari tudi kozarec "chop suey"
kaj je s temi sojinimi omakami, k jih je milijon, pa razne paste in začimbe?

Kak recept/nasvet....
 

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Recimo: http://www.blazkuha.si/2015/12/repki-kozic-s-tartufi.html

Jaz sicer naredim brez tartufov in namesto paprike rezine bučk...
Drugega ne potrebuješ...

Če pa želiš bolj azijsko, pa kupiš v Lidlu mešanico za jedi iz voka, pa bo: http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?action=showDetail&id=30540
Mešanico sem izbral zato, ker si napisala, da bi "za gušt"... ker če boš začela kupovat paste, začimbe, omake in vse ostalo za azijsko kuhinjo, boš ali postala "manijak" ali pa bodo stvari ležale v omarah, dokler ne bodo čez leto ali dve letele v smeti... Tudi voka ni treba, kar v malo višji ponvi...

No, lahko pa še kaj: http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=1158

Receptov pa: https://www.google.si/search?q...OXlCIL9UqufktAI

Kar se pa tiče kozarca "chop suey": če kozarec ne pobegne, ko odpreš omaro, če ti ne vrže pokrova v glavo, ko ga primeš in če je vsebina dokaj normalnega videza in vonja, je lahko rok uporabe tudi pretečen, pa nobenemu ne bo nič. Ga pa pojej posebej, nima smisla not dajat karkoli drugega razen soli in popra/čilija po potrebi...
 
Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tnx, ne vem kako sem tole lidlovo akcijo zgrešila
confused-1.gif

ma nasveti so glih prov za moj trenutni navdih (drugi pač tega ne bodo hotl jest)

za chop suey sem pa malo gledala, da ga full s piščancem pripravljajo, zato sem malo pomislila, da bi menjala z rakci.

Glede past in omak si imel pa prav, tale flaška iz Lidla bo idealna zame
cheer.gif
 

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Če imaš samo zelenjavo za chop suey v kozarcu, torej nič mesa in testenin not, potem pa lahko...
V ponvi na hitro prepražiš repke kozic (2-3 minute), vržeš not chop suey in prepražiš do hrustljavosti/mehkobe, ki ti paše, kakih 5 minut. Potem vržeš not odcejene namočene riževe rezance, premešaš in to je to. Začiniš pa po želji...