Renoviranje hiše in blokiranje ulice

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Sosedi prenavljajo hišo zadnjega pol leta. Ker se gre za slepo ulico in ker smo mi na koncu, oni pa predzadnji, so vsak dan večkrat problemi, ko ne moreš domov/od doma, ker ulico blokira tovornjak/avto/kombi. Ulica je široka samo za en avto, tako da nikakor ne moreš mimo.

Ker zaradi tega večkrat kam zamudim (trobljenje ne pomaga, ker traja čisto preveč časa, da se umaknejo) in ker besede ne zaležejo, me zanima, če se da to kam prijavit? Pa da zaleže, ker prijavljat za brezveze se mi tudi ne da.

hvala za pomoč.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Naslednjič pa ti zaparkiraj tist kombi za ene 5-6 ur. Boš vido da bojo začeli lepše parkirat, če bo po končanem šihtu šel domov ob 21.00 namesto ob 16.00
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Goranov nasvet je čist ok. Najprej pojdi do soseda in na lep način povej, kaj te teži. In on bo potem povedal dalje izvajalcem. Če ne bo zaleglo, pa zaparkiraj kombi in pojdi domov, potem pa v gmajno na rekreacijo.
wink-1.gif

Živčno trobljenje in tožarjenje kamorkoli ne bo pomagalo nič, razen to, da boste s sosedi za večno skregani. To pa tut ni dobro, ker dober sosed ti je najbližja pomoč in varuh, skregan sosed bo pa samo še nagajal. A se splača za ceu življenje skregat zaradi parkrat preprečene poti domov? Mislim, da ne. Je pač treba imet tudi malo razumevanja, ljudje obnavljajo hišo, ne bo to trajalo stoletje. Po luftu ne morejo stvari spravit do bajte. Lahko se tudi ti narediš cool in parkiraš kje na začetku ulice - gesta ne bo ostala nezapažena in take malenkosti utrjujejo dobre odnose med ljudmi.
In, ko boš šel k sosedu na razgovor, se zavedaj, da lepa beseda lepo mesto najde - med normalnimi ljudmi (pač ne vem, s kakimi ljudmi imaš opravka, niti, kakšen si ti).

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst se tudi strinjam z dekcinim nasvetom. Raje se poskusi zmenit na lep način, ker po moje je slab sosed, ki ti potem celo življenje nagaja, izsiljuje, "špeca", itn. nekaj najbolj morastega, kar se ti lahko zgodi...sploh tkole, ko vidim pri nas, kakšne težave imajo stranke s sosedi...ne želi si tega. V najslabšem primeru pa lahko obvestiš gradbenega inšpektorja, kolikor sem zasledila, če gre za večja obnovitvena dela, moraš itak prijavit, dat tablo, itd. Ampak to naj bo res skrajen primer. Pa tudi "milo za žajfo" odsvetujem.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Sam eni ljudje pa so čudni. Najhuje pri tem je pa to, ker je tebi nerodno rečt sosedu, da naj poskrbi, da bodo njegovi delavci parkirali tako, da ne bodo nobenega ovirali. Podobno zadevo imam jaz pri hiši ko mi sosedov pes hodi srat na vrt. Lastnici psa ni nerodno ga spustit ven da opravi svoje. Meni pa je nerodno it rečt, oz. nočem povzočat slabih medsoseskih odnosov in raje trpim drekoline. Sam ne vem kako dolgo bom to še trpela.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Nobenega ni sram reči, samo ko 105-ič kaj rečeš, se ti zdi škoda besed. Čeprav danes so bili vljudni in so se hitro umaknili in sem zamudil le malo v službo...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Nobenega ni sram reči, samo ko 105-ič kaj rečeš, se ti zdi škoda besed. Čeprav danes so bili vljudni in so se hitro umaknili in sem zamudil le malo v službo...

Hmm, potem so pa res trdovratni. Če ste že imeli debato na to temo in ni zaleglo pa poskusi še to, da kupiš litrco belega in 10 dag kofeta, pozvoniš na vrata in še enkrat lepo razložiš da tebi vsakodnevno to greni življenje. Eni dojamejo šele ko jim narišeš. Če pa tudi to ne bo pomagalo potem pa je treba poseči po bolj konkretnih zadevščinah (pajek, policija, postavitev table ...)

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
karantanka: ograja? pač z izgovorom, da bi rada imela urejeno okolico, če kaj prašajo
crazy1.gif
Bo tudi to bo, sam ne še zdej. Do takrat bom pa mine po vrtu pobirala. Mogoče bi jih morala nesti pred njihova vrata.
Zakaj bi se matrala s postavljanjem pred vrata?
Zmečeš na dvorišče (njihovo, jasno) pa boli te kita.
cool-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
karantanka: ograja? pač z izgovorom, da bi rada imela urejeno okolico, če kaj prašajo
crazy1.gif
Bo tudi to bo, sam ne še zdej. Do takrat bom pa mine po vrtu pobirala. Mogoče bi jih morala nesti pred njihova vrata.
Zakaj bi se matrala s postavljanjem pred vrata?
Zmečeš na dvorišče (njihovo, jasno) pa boli te kita.
cool-1.gif

Zato, da je bolj očitno, podobno moja mati izvaja s sosedovimi cigareti. Jih pomete na smetišnico pa jim jih nese pred njihovo kato. Sam zaenkrat še niso dojeli.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Pa se moraš ti vsakič do vrat pripeljat?
Kaj ko bi ti parkiral kakih 10 metrov od hiše?
Sicer pa se drži dekcinega nasveta-vsaj jaz bi se ga, ne vem pa v kakšnih odnosih ste bili do sedaj?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ja, se moram, ker drugače lahko parkiram le cca. 50m stran na parkirišču od trgovine, kjer vse boli k. za vdrtine od odpiranja vrat in podobno. Zakaj bi se jaz parkiral drugje, če imam na dvorišču nadstrešek?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Reč jim, da bodo imeli popust pri tebi, če bodo lepš parkiral.
smile-1.gif