Reno trafik mi ne pali...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Trafik dizel letnik 02 mi ne pali.....baterija ga je sicer obračala dokler je nisem spraznil ampak od kombija pa nič...sem čez noč pustil da se napolni na novo.
Predvidevam da mi je kaka nafta zmrznila in poleg tega je skoraj prazen rezervar...rabil sem pa kombi pred 14-imi dnevi.Ponavadi je vžigal brez težav.

Prosim za kak nasvet in pa kje se morebitna težava nahaja.

Hvala.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Zmrznila nafta??? danes?

hm...daj za štos skoči s kako kantico na pumpo po nafto, nalij noter pa spet poskusi.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Včeraj popoldne sem poskušal vžgat......nič.....vergla v prazno.....kazalec od nafte se malo dvigne in lučka ne sveti.......zna bit pa par stopinj pod nulo tukaj....samo vseeno mislim da nebi smelo zmrznit ali karkoli že zaradi tega.

Grem probat iskat eno kanto nafte.

Aja...kje je filter?Jaz pod uno haubo nič ne vidim in ne najdem.

Nič ne kašlja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Dolil 30 litrov nafte...še vedno samo vergla v prazno...ne kašlja in ne kaže nobenih znakov da bi hotel delat.

A ve kdo kje je filter od nafte pri takem kombiju?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Lahko je že kak dan prej nafta zmrznila, je blo kar mrzlo. Se mi zdi, da če se parafinovi kristali enkrat izločijo iz nafte (nafta zmrzne) tako ostane in ti vseeno zabaše filter tudi, če je topleje.

lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem odprl tisti del kjer je filter...sem ga vzel ven in listi lonček je bil kar zapacan z neko rjavkasto sluzasto snovjo.....tudi filter je tak.....prilagam pa še to.... slika filtra .

Kaj da ga samo operem v bencinu al je bolje da se odpravim po novega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
za kontrolo če je filter krivec bo povsem dovolj, da ga opereš v bencinu..na vsaknačin pa...če imaš kje blizu enostavno skoči po novega.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem ga opral...spustil nekaj nafte skozi cevke....dal filter nazaj in zdaj kombi dela..........zgleda da je blo toliko zapackano od parafina da ni potegnilo naprej.

Hvala vsem za pomoč.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jaz mislim, da ni bil krivec parafin, ker je danes plus (In to 'konkreten') ne bi smelo biti več problemov z njim...glede zapackanosti pa....koimaš enkrat 'sluz' dobesedno ne spraviš goriva čez.

važno da spet pali
aplauz.gif

(sicer malo skrbi in letanja, stroškov pa nobenih).

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zadeva je taka ,da kombija nisem rabil skoraj 20dni....v tem času pa so bile temperature tudi do -10 pa čeprav sem primorec z okolice Ilirske Bistrice.Tankam pa skoraj vedno na OMW-ju......je pa to edini dizel ki je pri hiši ,drugi vozni park je ves bencinski.

Sem moral tisto posodico kjer je filter noter prav obrisat s krpo....je blo kar fanj sluzasto....drugo pa sem malo prepihal in zdaj je ok......upam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Na Agipu Slovenija so nam pojasnili, da dizelsko gorivo lahko zmrzne tudi pri temperaturah, ki so višje od -20 stopinj, za kar je kriv predvsem voznik avtomobila. To se zgodi, če avto dalj časa stoji na mrazu, ima umazan ali vlažen filter, zato se ta zamaši že pri višjih temperaturah.
finance

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Aja?
Glej ,nisem vedel res.
Ma ta moj kombi vozi tako malo ,računaj da je letnik 2002 pa ima samo 80,000 kilometrov....ga pa rabim res samo za privatne zadeve....pač izdelek ki ga naredim ga tudi brezplačno peljem in montiram tako da ni kombi kot od hitre pošte......pa še prvi dizel je zame in nimam izkušenj z dizli.Je blo pa menjano po servisnih intervalih.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Tudi če delaš tak malo kilometrov,ti priporočam,da pred vsako zimo menjaš olje in filtre,saj ni ne vem kak strošek to.
Lp.