Renault Scenic menjava jermena

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo gledam kakšne so cene na eBayu, vse skupaj sem našel za 140€, torej 2 jermena, napenjalci in pumpa.

Če kdo zrihta za manj pa itak, z veseljem vzamem. Gre pa za Scenic 1.6 79 kW 2003 (1. model s FL) s klimo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pa menjajo se baje še jermenice (ne vem točno katere)..ampak za letnike okoli 2005 in 1,9 dci, če ne menjaš jih razmeče po mašini.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Jermenice se imo menjajo po potrebi, glede na stanje. Meni je recimo pri enaki mašini (kot jo ima SouthPark) na 280k km odneslo jermenico glavne gredi, ki ni bila nikoli menjana. K sreči je bila potrebna le njena menjava + mikro jermen.

Sicer se nisem poglabljal v detajle ampak a ni vseeno, če vzameš pri nas:
http://www.herkules.si/index.php?productID=66767
Lokalni štucnar ob kompletu za servis udari še pošten popust in zmagaš.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik heckler pravi:
Pokliči v Euroservis v Hrastniku in ti bo domen lahko kaj zrihtal. So ugodni.

cheer.gif

BTW Domen je model 1a! Je eden izmed redkih,ki se ne boji mehanicnih izzivov. Popravlja tudi menjalnike. Popravlja,ne zamenja kot naredi skoraj vsak vaški francelj...e

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Kamniku ni nobenega Euroservisa.

Sedaj imam po pregledu seznam vsega, kar potrebujem:

- garnitura zobatega jermena
- vodna črpalka
- garnitura mikro jermena (a ni samo jermen?)
- jermenica alternatorja (a ni to mikro jermen?)
- čep odmične gredi mali in večji (nimam pojma kaj bi to bilo)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No mi je uspelo s pomočjo kolega mehanika zrihtat vse zgoraj našteto + filter olja, zraka in kabine za 210€. Deli so pa isti kot originalni (Continentalovi jermeni, še hladilna tekočina je ''original renault'').

Se je res splačalo it k lokalnemu prodajalcu, kolega pa ima popust ker jemlje svašta pri njih.

Hvala vsem!