Renault Scenic 1.6 2001 racunalnik

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Torej.. mehanik je rekel, da se je racunalniku malo "zmesalo". Problem je, ker pri kontaktu ne preveri vsega, kot je treba, nato pa prizge lucki za airbag in serv. Pregledali so vse kable, resetirali racunalnik, ampak se napaka pojavlja. Ker trenutno ni bilo casa za testiranje racunalnika, sva se zmenila za naslednjic.. V primeru, da bo treba menjati racunalnik.. Mi lahko nekdo poda oznako, da malo pobrskam po Ebayu, kaksne so kaj cene
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zelo močno dvomim, da je crknil airbag računalnik ... to se zgodi zelo zelo zelo redko. Prej bo nekaj narobe na sami električni instalaciji.

Aja, pa airbag računalnik se da seveda tudi popraviti ... pa novega ne boš mogel iskati, dokler ne boš dobil točnih podatkov (ker je teh računalnikov cel kup), pa še skonfiguriran mora biti pravilno.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Je stromar podrl cel avto - tam, kjer je instalacija, pa je vse ok. Pa ne prizge se cisto takoj... mogoce po 10ih sekundah. Kdaj sploh ni nujno, da se prizge.. bemo elektroniko v avtu.. vcasih so bili bolj zanimivi
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imam ravno tako scenica, samo letnik 2005 z enakim motorjem. Ko je avto začel ugašati ga ni znal popraviti nihče. Ne na uradnem servisu ne razni fušarji. Potem sem dobil kontakt od servisa podlipnik iz Kranja, kjer popravljavlja samo renaulte in tam so mi ga zrihtali v parih urah. Če še ni prepozno vsaj vprašaj.

lp

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Joj, nimam pojma.. Sva pa zmenjena za naslednjo, da vzame racunalnik ven in da ga nese nekomu na servis.. Torej, da poskusa popravit obstojecega.. Upam samo, da ne bo spet en velik strosek...
@sevlje, hvala za nasvet.. zaenkrat pocakam, kako se bo izteklo..
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Tule gre za elektroniko, Podlipnik pa je "klasični" serviser. Kvečjemu bo vozilo ali računalnik odpeljal do drugega mojstra, kar lahko avtor stori tudi sam. Seveda pa lahko pri njem dobi dober nasvet, kdo je pravi mojster za te štose.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Popravlja mehanik, ki nima pojma o stromu (verjetno?), zato pelje/pripelje nekoga, ki potem stroma naprej.. Vozim pa tja ze nekaj casa, nekaj avtomobilov in vedno vse tipi topi.. Popravi kar se domeniva, ce najde pa se kaj pa prej poklice.. Prejsnji je menjal vse po vrsti
grin1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Joj, ne seri. Ko začnejo zadeve ven jemat in okrog nosit, začni iskat kredit. Če se na testerju ne da bolj točno locirat napake in za 99% potrdit, da je hin računalnik, ga ne daj nobenemu v roke. V najboljšem primeru boš ob 100€, zadeva pa bo ista, v najslabšem pa bo avto nevozen, ti pa boš iskal drug računalnik.

1% sem pustil rezerve, ker ene toliko jih je ki vedo kaj delajo. Zate pa nasvet - kontakti lahko zgledajo ok, pa ni nujno da so. Priporočam res podroben pregled, po potrebi tudi lotanje ali kontakt spraj ter še vprašanje - če prav vem se lučka za airbag lahko prižiga tudi zaradi navijalca na volanu, da tistih šalabajzerskih kontaktov od sedeža sploh ne omenjam.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Joj, ne seri. Ko začnejo zadeve ven jemat in okrog nosit, začni iskat kredit. Če se na testerju ne da bolj točno locirat napake in za 99% potrdit, da je hin računalnik, ga ne daj nobenemu v roke.

Airbag računalnik je definitivno najbolj bulletproof računalnik v vsakem vozilu, ker so standardi tako za hardware, kot tudi za software, precej visoki. Na testerju se definitivno vidi napako, problem je, ker ljudje pozabijo vprašati za kakšno napako točno gre (oz. opis napake).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
če prav vem se lučka za airbag lahko prižiga tudi zaradi navijalca na volanu, da tistih šalabajzerskih kontaktov od sedeža sploh ne omenjam.

Of course, to je najprej za preverit. Sploh, če se je napaka pojavila nedolgo nazaj, ker je zadeva med drugim občutljiva na mraz. Ampak to mehanik zagotovo ve, če je mojster za Renault?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Po izobrazbi sem stromar, tako da mi je jasno, kako je s temi kontakti.. Tudi sam mi je najprej omenil to napako. Ne bom pa sam saril po avtu.. To ni Clio1, ki sem ga lahko presraufal, pa je se vedno vse delalo.
smile-1.gif

No, saj pravim.. bova v naslednjo videla kako in kaj.. tale airbag lucka je "uletela" naknadno, ko sem bil narocen za cisto drugo zadevo, pa je vseeno vzela pol dneva. Sicer pa priklop na tester ni pokazal nobene tezave.. Vsaj jaz sem tako razumel
redface-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Je stromar podrl cel avto - tam, kjer je instalacija, pa je vse ok. Pa ne prizge se cisto takoj... mogoce po 10ih sekundah. Kdaj sploh ni nujno, da se prizge.. bemo elektroniko v avtu.. vcasih so bili bolj zanimivi
grin1.gif

Enako je bilo meni na cliotu. Lučka včasih gorela, včasih ne. Diagnoza. Na testerju je ven vrglo, da je napaka na tokokrogu desnega zategovalnika varnostnega pasu. Kontakt je zgubljal na kablu, ki gre pod tepihom pod sovoznikovem sedežu. Tam je en konektor, da lahko izklopiš ta kabel in vzameš sopotnikov sedež ven. Mislim da je bilo pri pooblaščencu takrat to okoli 5000 SIT z menjavo zadnjega brisalca vred.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Eh, zgleda bom moral jaz odpret eno avtoelektrično delavnico v LJ ... dela vidim da ne bo manjkalo.
evil.gif

Ob tvojem znanju in obstoječi opremi boš hitro dobil € "nazaj" če jo odpreš v Lj.
Ne pozabi da za iste storitve lahko računaš več v Lj kot drugje
evil.gif