Renault Safrane 97-00

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Lastim si omenjeno vozilo in potreboval bi nasvete glede "razstavljanja".

1) Ve kdo, kako se razstavi oblogo prednjih vrat (zaporedje operacij), da ne uničim kakšnih zatičev, klamf in podobno? Kako se rešuje problem zlomljenih zatičev naslona za roke (in hkrati pokrivala za predal v vratih) ?

2) Na armaturni plošči mi ne gori cel kup signalnih lučk. Je že kdo odpiral in menjal kako lučko ? Kaj vse moram razstavit, da pridem do panela?

3) Posoda za vodo za pranje vetrobranskega stekla in luči pušča. Spet: kako je možno "najceneje" priti do nje, da se pogleda kje pušča?

Avto je dosti redek ampak poskusiti ni greh. Mogoče pa le kdo ve.
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Mogoče bi bilo pa boljše kakšen mlajši letnik kupit, po možnosti bolje ohranjen, z manj kilometri
evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Glede na to, da nisem pisal o številu kilometrov in čem drugem... imam občutek, kot bi poznal tale avto.
wink-1.gif

Avto mi je sicer všeč in ne bi drugega nabavljal, če ne bo potrebno.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Samojed, ali lahko še meni pogledaš (če imaš) kako se razmeče sredinska konzola in se pride do lučk v njej (in do ure) ter kako se pride do lučk števcev na armaturi.
Mitsubishi Carisma GDI LS, letnik 98.

Hvala.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Lahko napišeš katero verzijo didlogsysa imaš. Lahko tudi pm. Oz. kje dobiš te pdfje.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Verzijo lahko sporočim jutri, če se spomnim. Vem da se dobi tudi novejše, moj pokriva letnike do cca 2001 leta se mi zdi. Ti pdfji so iz dialogysa, če je prevelik pa samo "sprintam" v pdf format določene strani z brezplačnim programom.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Samojed, pa ti si zakon! Točno takole stvar'co bi potreboval. Imaš pivo v dobrem. Kot vidim je tole sicer za starejšo različico (90-96) ampak velikih razlik verjetno ni.

Potrebujem pa zato, ker ob večjih nalivih mi zamakajo sprednja leva vrata (polno vode pred sovoznikom). Težava je verjetno v vratih. Tesnilo (guma) vrat mi ne deluje slaba in verjetno kar dovolj dobro tesni.

Uf! Kar se tiče lučk je pa treba res razstavit pol armature! Kot kaže bo treba vzeti dol tudi volan. Je kakšna težava kar se tiče air bag-a? Priporočaš tole delo navdušencu, ki sicer nima dveh levih rok ampak profesionalec pa tudi ni ?

P.S.: sporočim podrobnejše podatke o avtomobilu naknadno.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, volana z airbagom še nisem dol jemal, tako da ne vem. Katere lučke pa ne delujejo? Mogoče preveri možnost da odpreš samo plastiko okrog volana in spodaj, če se kaj da. Jaz sem npr pri 19-ki tako prišel do polovice lučk in dosegel vse pregorele, uradno bi pa moral tudi celo armaturko podret da bi števec dobil ven.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Aja, glede vrat pa preveri luknje na dnu vrat - verjetno so zamašene. Se je avto kaj barval oziroma se je kakšna zaščita podvozja nanašala? Luknje so za iztekanje vode in mogoče bo dovolj če jih samo pobezaš s kakim majhnim izvijačem od spodaj navzgor.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Hja, volana z airbagom še nisem dol jemal, tako da ne vem. Katere lučke pa ne delujejo? Mogoče preveri možnost da odpreš samo plastiko okrog volana in spodaj, če se kaj da. Jaz sem npr pri 19-ki tako prišel do polovice lučk in dosegel vse pregorele, uradno bi pa moral tudi celo armaturko podret da bi števec dobil ven.

Ni nek baubau. Sicer nisem razkopaval Renaulta (ampak Xsaro), vendar dvomim da je kakšna bistvena razlika. Odklopiš akumulator in na izi odklopiš konektor airbaga - ko prideš do njega
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Potem pa na koncu ne pozabi nazaj airbaga priklopit, ker se ti zna zgoditi da ti lučka sveti, vprašanje pa če jo lahko ugasnejo drugje kot na servisu.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Glede puščanja vode preveri tudi stanje (oz. kar zamenjaj ga, dobiš ga v npr. v kamping trgovinah) čigumija (butyl traku), ki je nalepljen na notranjo stran vrat, nanj pa je nameščena vratna tapeta...

Glej:
http://www.ge39.com/vrataz.htm