Takole... Ima dokupljen ESP/ASR. Dela b.p. Ko mu je riknil akumulator se je ob menjavi postavil sistem v off (pa avtomatski pomik šip je bilo potrebno sprogramirati nazaj.
Prostoročna kartica dela b.p. (tudi sam nimam z njo nobenih težav). So mi pa na Scenicu 2003 (pa tudi bratu) odpovedale vse kljuke (Renault priznal bolečino in jih nadomestil z boljšimi ki ne odpovedujejo) oz. gumbi za zaklep. Če je bil prvi lastnik skrben je bilo pomenjano v garanciji. Meni potem niso več crkovale. Na začetku je bilo potrebno menjati celo kljuko, sedaj se da kupiti in zamenjati posamezne module za cenejše popravilo.
Prostoročna kartica je občutljiva na baterijo, sem že ostal zunaj zaradi 1 EUR, kolikor stane nova baterija
ABS tudi ni problematičen (Bosch), senor pa lahko crkne povsod...
Motor je res dober, lepo vleče, ni problemov z njim. So bili pa na letnikih 2004 problemi z "košarami fedrov" v zgornji točki (blatnik), kjer so se obrabile plastike/gume ležišča. Sodelavec ima kasnejši letnik pa se ne pritožuje čez to napako. Bratov je eden izmed prvih...
Prav tako me je zmotilo, kako so pritrjene tapete na vrat (pri njem je usnje vratne obloge bolj tako tako napeto okoli roba, dočim pri mojem Scenicu je bilo brezhibno. Prav tako je imel slabo pričvrščeno posodo za pranje stekel in posledično se mu je snela... Kolikor se spomnim nekih drugih rekalmacij v garancijskem roku ni imel
Če imaš opremo Privilege Luxe naj ti še povem, da so tista lepa platišča bolj slabe kvalitete (sva jih imela oba z bratom) in jih je bolj težko balansirati, pa še veliko uteži potrebujejo. Nova generacija je boljša, ne vem pa za kakovost platišč pri Dynamique opremi (govorim vse za 16 col).
Prostora ima več kot kratek Scenic (v prtljažniku, za potnike pa ne
), dolžina je nekje kot Grand Scenic. Mene je še motilo (verjetno nevajen) žvižganje strešnih vzdolžnih nosilcev.
Zelo hitro ti kamenčki načnejo zadnja blatnika (meče izpod prvih koles), se hitro poznajo pikice, posebej na kovinskem laku. Zadevo smo rešili tako, da smo nalepili prozorno folijo do višine okrasne letvice...
Tako nekako...