sem imel na testu iz avstrije od kolega 1.2tce megane grandtour pa je poraba po mestu bila dobrih 8,3 litra moj 1.6 pa iste relacije pije okrog 7,8-8 litrov tce pa nisem spravil pod 8 ,1 na iste relacije če ga pa malo priganjaš si pa kr na 9+ litrov pri mojem pa pridem nekej do 8,5 ,se mi pa zdi da tce malo ampal res malo bolše potegne ,izkaže se poten na relacije ki ima malenkost manjšo porabo relacija 60 km z tempomatom 80% uporabe hitrost cca 85 kmh poraba 6,5 litra z mojim 1.6 pa ista relacija tempomat poraba 6,7 litra ,samo pogoji niso bili ist ker ko sem šel z mojim je bilo 28 stopinj z tce pa 17,js raje imam becinarja brez turbine ker se avto vozi na zelo kratke relacije,zato sma prodala dizla ker so bili sami problemi z njim(DPF ,egr itd) ,ker prej sem se vozil 60 km na dan vslužbo in domov zdaj se pa moja vozi dobre 4km v službo ,js pa hodim peš (800m),najin bivši dizel zdaj ko se vozi spet relacije dela brez problemov že 10000 km prej pa vsakih 2000 na računalniku prisilna regeneracija ,čistit nonstop egr,